ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η ρωσική επανάσταση μέσα από τα... tweet του Λένιν, του Στάλιν και του Τσάρου Νικόλαου

Η ρωσική επανάσταση μέσα από τα... tweet του Λένιν, του Στάλιν και του Τσάρου Νικόλαου

Unfollow στον Τσάρο, follow στον Λένιν

Η ρωσική επανάσταση μέσα από τα... tweet του Λένιν, του Στάλιν και του Τσάρου Νικόλαου
Απλώς φανταστείτε το... Μάρτιος, 1917, στην πόλη Πσκοφ. Ο Τσάρος Νικόλαος Β' της Ρωσίας υπογράφει με τρεμάμενα χέρια την παραίτησή του από το θρόνο και παραδίδει το έγγραφο.

Αντί όμως να ανάψει τσιγάρο στη συνέχεια, κατά το συνήθειό του, απλώνει το χέρι και πιάνει... το iphone του.

Καλωσορίσατε στο ενδιαφέρον project του Russia Today, το #1917LIVE, το οποίο έκανε πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά και φιλοδοξεί να αφηγηθεί την ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης όπως κανείς δεν είχε επιχειρήσει στο παρελθόν: Καλύπτοντας σε πραγματικό χρόνο (ok, με καθυστέρηση ενός αιώνα) όλα τα γεγονότα της κρίσιμης αυτής περιόδου, στο Twitter.

Κλείσιμο


 
Πώς γίνεται αυτό; Μα με τη συνδρομή των βασικών πρωταγωνιστών της επανάστασης, οι οποίοι τουιτάρουν τα γεγονότα τις ημερομηνίες και τις ώρες που είχαν συμβεί, από τον προσωπικό τους λογαριασμό στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ακολουθώντας το hashtag #1917LIVE, μπορείτε να διαβάσετε tweet από τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Κερένσκι, τον Τσάρο Νικόλαο και την οικογένειά του αλλά και από φυσιολογικούς ανθρώπους, φοιτητές, αγρότες, εργάτες, που είδαν τον κόσμο τους να αλλάζει ριζικά εκείνη την ταραγμένη χρονιά.



 
«Στόχος μας δεν είναι απλώς να αφηγηθούμε την Επανάσταση με το δυναμικό και άμεσο στυλ των τιτιβισμάτων, αλλά να ξυπνήσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για ένα από τα πιο σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα του 20ου αιώνα, που μπορεί να έχει παρανοηθεί από τη Δύση» ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξη ο επικεφαλής των online project του RT.

To σίγουρο είναι πάντως ότι κατάφεραν να προσελκύσουν το δικό μας ενδιαφέρον.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα tweet του project που θα «τρέχει» όλη τη χρονιά



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης