Γιούνκερ: Η συμφωνία για το Brexit θα χρειαστεί πάνω από 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί

Γιούνκερ: Η συμφωνία για το Brexit θα χρειαστεί πάνω από 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί

"Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μέσα σε 24 μήνες να ξεκαθαρίσουμε τους διακανονισμούς για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και να σφυρηλατήσουμε την όλη σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής ηπείρου", είπε σε ομιλία του

Γιούνκερ: Η συμφωνία για το Brexit θα χρειαστεί πάνω από 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη γνώμη ότι η συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί περισσότερο από διετία ώστε να διευθετηθούν όλα τα θέματα, είπε χθες.

"Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μέσα σε 24 μήνες να ξεκαθαρίσουμε τους διακανονισμούς για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και να σφυρηλατήσουμε την όλη σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής ηπείρου", είπε σε ομιλία του στο περιθώριο του διεθνούς Συνεδρίου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει ανακοινώσει ότι θα θέσει σε εφαρμογή το Άρθρο 50 της Συμφωνίας της Λισσαβώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάρτιο, για να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις οι οποίες μπορούν να πάρουν δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Κλείσιμο
Ο Γιούνκερ δήλωσε επίσης ότι θα χρειαστεί να αλλάξουν τουλάχιστον 20.000 νόμοι προτού μπορέσει η χώρα να αποχωρήσει από την Ένωση, και πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν έχει το δικαίωμα να ολοκληρώσει διμερείς εμπορικές συμφωνίες ενώ ανήκει ακόμα στην ΕΕ.

Η σύναψη εμπορικών συμφωνιών είναι αποστολή της ΕΕ: "Η Βρετανία δεν μπορεί να ολοκληρώσει εμπορικές συμφωνίες με το ήμισυ του πλανήτη, παρότι πράττει ακριβώς το αντίθετο", τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης