Φωτογραφίες: Πρώτη συνάντηση της Φεντερίκα Μογκερίνι με τον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ

Φωτογραφίες: Πρώτη συνάντηση της Φεντερίκα Μογκερίνι με τον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ

Η τρομοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο του πρώτου τετ-α-τετ της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον Ρεξ Τίλερσον

Φωτογραφίες: Πρώτη συνάντηση της Φεντερίκα Μογκερίνι με τον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ
Η τρομοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της Ύπατης Εκπροσώπου της
ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον νέο Αμερικανό ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον.

Η Μογκερίνι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον από την Πέμπτη, για την πρώτη της επίσκεψη στις ΗΠΑ μετά την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δήλωσή της στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Τίλερσον, οι δυο τους είχαν μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης, για τη Ρωσία, τη συμφωνία Δύσης-Ιράν για τα πυρηνικά, τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την κρίση στη Συρία.






Η ίδια η Μογκερίνι δήλωσε μέσω Twitter ότι είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και τόνισε η συνεργασία ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί. Όσο για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτό επέλεξε να τηρήσει σιγή ιχθύος, αποφεύγοντας να εκδώσει ανακοίνωση για την ατζέντα της συνάντησης.

Σήμερα, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ δήλωσε ότι στη διάρκεια συναντήσεων που είχε με την κυβέρνηση Τραμπ διαβεβαιώθηκε πως οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην πλήρη εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας που έχει συναφθεί με το Ιράν.

«Καθησυχάσθηκα μ' αυτά που άκουσα στις συναντήσεις ότι προτίθενται να επιμείνουν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας», δήλωσε η Μογκερίνι προς δημοσιογράφους μια ημέρα μετά τις συνομιλίες που είχε στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Μογκερίνι δήλωσε ακόμη πως η νέα κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν έχει αποφασίσει σχετικά με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ και πως δεν έχει επίσης αποφασίσει για το πώς θα πάρουν νέα ώθηση οι στάσιμες σήμερα εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ευρώπης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης