Τουρκία: Συνελήφθη αστυνομικός ενώ προσπαθούσε να πουλήσει πίνακα του Πικάσο

Τουρκία: Συνελήφθη αστυνομικός ενώ προσπαθούσε να πουλήσει πίνακα του Πικάσο

Εκτός από τον εν ενεργεία αστυνομικό, συνελήφθησαν ένας συνταξιούχος συνάδελφός του και άλλοι τρεις άντρες

Τουρκία: Συνελήφθη αστυνομικός ενώ προσπαθούσε να πουλήσει πίνακα του Πικάσο
Μετά από επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας συνελήφθησαν πέντε άντρες στην πόλη Tekirdağ (Ραιδεστός), την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν παράνομα μια ελαιογραφία του διάσημου Ισπανού ζωγράφου Πικάσο.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και η αστυνομία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, παρακολουθούσε τους δράστες μετά από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ότι θα πωλούσαν πίνακα του μεγάλου ζωγράφου, αξίας τριών εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (814.189 δολάρια).

Κλείσιμο


Μετά από έρευνα της αστυνομίας σε δύο οχήματα, βρέθηκε η ελαιογραφία τυλιγμένη σε εφημερίδες. Ανάμεσα στους δράστες ήταν ο εν ενεργεία αστυνομικός Gültekin G., ο οποίος υπηρετεί στην επαρχία Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας και ο συνταξιούχος αρχηγός της αστυνομίας Edip K., όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο πίνακας κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στο μουσείο της πόλης μέχρι να διαπιστωθεί η γνησιότητά του ενώ οι δράστες, μετά την σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό επιτήρηση. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε και από πού εκλάπη ο πίνακας. Στο παρελθόν, η αστυνομία στη γειτονική χώρα έχει κατασχέσει πίνακες σε παρόμοιες επιχειρήσεις και στο τέλος η εξέτασή τους έδειξε ότι τα έργα δεν ήταν γνήσια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης