Κόβει την ανάσα: Διασωστικό σκάφος δίνει μάχη με κύματα 20 μέτρων

Κόβει την ανάσα: Διασωστικό σκάφος δίνει μάχη με κύματα 20 μέτρων

«Στη Βόρεια Θάλασσα έχουμε συχνά κύματα μεγαλύτερα των 14 μέτρων και ανέμους ισχυρότερους των 100 κόμβων. Δεν έχουμε, όμως, άλλη επιλογή από το να βγούμε στη θάλασσα. Είναι το καθήκον μας» εξηγεί ο καπετάνιος

Κόβει την ανάσα: Διασωστικό σκάφος δίνει μάχη με κύματα 20 μέτρων
Κόβει την ανάσα το βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο καπετάνιος ενός σκάφους που ταξιδεύει στη Βόρεια Θάλασσα με αποστολή να περιπολεί γύρω από πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και να απομακρύνει άλλα σκάφη από αυτές.

Κάποια στιγμή το σκάφος Grampian Protector φαίνεται να γέρνει 45 μοίρες λόγω της κακοκαιρίας με τον καπετάνιο Graeme Hately να θυμάται ότι σε κάποια από τα ταξίδια του βρέθηκε αντιμετώπος με κύματα ύψους 27 μέτρων.

Στην τελευταία σκηνή, μάλιστα, του βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, όπως εξηγεί, το σκάφος του αντιμετωπίζει ένα κύμα 20 μέτρων.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστική των στιγμών που ζουν τα πληρώματα σε τέτοια σκάφη και υπό τέτοιες συνθήκες είναι το πλάνο με τους ναυτικούς κυριολεκτικά να κυλάνε απο τη μια μεριά του πλοίου στην άλλη λόγω των συνεχών αναταράξεων.

«Στη Βόρεια Θάλασσα έχουμε συχνά κύματα μεγαλύτερα των 14 μέτρων και ανέμους ισχυρότερους των 100 κόμβων. Δεν έχουμε, όμως, άλλη επιλογή από το να βγούμε στη θάλασσα. Είναι το καθήκον μας» εξηγεί ο καπετάνιος.

Όπως διευκρίνιζει, δε, αυτές οι εικόνες που επέλεξε για το βίντεο δεν είναι οι χειρότερες αφού, όπως λέει, στις πιο επικίνδυνες στιγμές δεν χρησιμοποιεί την κάμερά του γιατί πρέπει να έχει όλη του την προσοχή στη θάλασσα.



Δείτε άλλο ένα βίντεο από μια δύσκολη στιγμή του σκάφους


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης