Τις τελευταίες ώρες του στην προεδρία, ο Ομπάμα έστειλε 221 εκατ. δολάρια στους Παλαιστίνιους

Τις τελευταίες ώρες του στην προεδρία, ο Ομπάμα έστειλε 221 εκατ. δολάρια στους Παλαιστίνιους

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Κογκρέσου, που ελέγχεται από Ρεπουμπλικανούς, να εμποδίσει την εκταμίευση

Τις τελευταίες ώρες του στην προεδρία, ο Ομπάμα έστειλε 221 εκατ. δολάρια στους Παλαιστίνιους
Λίγο προτού αποχωρήσει για πάντα από τον Λευκό Οίκο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
, φρόντισε να υπογράψει μία απόφαση που αποδέσμευε οικονομική βοήθεια ύψους 221 εκατομμυρίων δολαρίων για τους Παλαιστίνιους, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι ελέγχουν το Κογκρέσο εμπόδιζαν επίμονα την εκταμίευση του εν λόγω ποσού, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστική βοήθεια στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Κλείσιμο
Παρά το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Κογκρέσου γίνονται συνήθως σεβαστές από τον εκτελεστικό κλάδο της αμερικανικής κυβέρνησης, δεν είναι νομικά δεσμευτικές, Έτσι η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε τα χρήματα στην Παλαιστινιακή Αρχή το πρωί της Παρασκευής, λίγες μόνο ώρες πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ
.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει προαναγγείλει ότι θα ακολουθήσει μία σαφώς πιο φιλο-ισραηλινή εξωτερική πολιτική, συζητώντας ακόμα και ενδεχόμενη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε τηλεφωνικώς με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ το απόγευμα της Κυριακής, αλλά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μετά τη συνομιλία δεν έκανε καμία αναφορά στη μεταφορά της πρεσβείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, μια τέτοια κίνηση θα «αφάνιζε κάθε προοπτική για ειρήνη στην περιοχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης