Βίντεο: Ο Ερντογάν παίζει ταμ ταμ σε επίσημη επίσκεψη στην Τανζανία

Βίντεο: Ο Ερντογάν παίζει ταμ ταμ σε επίσημη επίσκεψη στην Τανζανία

Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τανζανία και υπέγραψε διμερείς συμφωνίες με τον Τανζανό ομόλογό του Τζον Μαγκουφούλι

Βίντεο: Ο Ερντογάν παίζει ταμ ταμ σε επίσημη επίσκεψη στην Τανζανία
Στην Τανζανία βρέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με την σύζυγό του Εμινέ, Τούρκους αξιωματούχους και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Ο Ερντογάν συνάντησε τον Τανζανό ομόλογό του Τζον Μαγκουφούλι στο προεδρικό μέγαρο και οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια σειρά διμερών συμφωνιών στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της βιομηχανίας, της γεωργίας και των κατασκευών.

Πάντως, ο ισχυρός άνδρας της γειτονικής χώρας βρήκε χρόνο να αποδείξει ότι, εκτός από την πολιτική είναι καλός και στην μουσική. Ο «σουλτάνος του Βοσπόρου» επισκέφθηκε την μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας Νταρ ες Σαλάμ και έπαιξε ταμ ταμ ενώ το πλήθος ενθουσιασμένο τον επευφημούσε και στο τέλος τον χειροκρότησε.

Κλείσιμο


Την Δευτέρα μιλώντας σε Φόρουμ επιχειρηματιών της Τανζανίας ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο δίκτυο των γκιουλενιστών, το οποίο σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.
«Δεν αποτελεί μόνο απειλή για την Τουρκία (το δίκτυο) αλλά για όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να είναι καχύποπτοι απέναντι σε ομίλους επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το όνομα της Τουρκίας, αλλά δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα από την τουρκική πρεσβεία.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι η Άγκυρα θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην χώρα της Ανατολικής Αφρικής και ο πρόεδρος Μαγκουφούλι ανέφερε ότι χάρη στις τουρκικές επενδύσεις έχουν βρει δουλειά περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι στην Τανζανία. Η χώρα έχει ζητήσει δάνειο από την κρατική τουρκική τράπεζα «Export Credit Bank of Turkey» με το οποίο προσδοκά να επεκτείνει το σιδηροδρομικό της δίκτυο και να συνδέσει την Νταρ ες Σαλάμ με την Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ζάμπια, τη Ρουάντα και την Ουγκάντα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης