Με διασυνοριακούς φόρους απειλεί ο Τραμπ τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Με διασυνοριακούς φόρους απειλεί ο Τραμπ τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Ασκεί πιέσεις στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας εντός των ΗΠΑ





  

Με διασυνοριακούς φόρους απειλεί ο Τραμπ τις αμερικανικές επιχειρήσεις
Το δάκτυλο κουνά στους προέδρους των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων ο Ντόναλντ Τραμπ απειλώντας τους λίγα 24ωρα μετά την ορκωμοσία του με διασυνοριακό φόρο στην περίπτωση της μεταφοράς γραμμών παραγωγής σε άλλες χώρες, πέραν των
ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον τομέα των κατασκευών, αλλά και τα σωματεία των επιπλοποιών, των υδραυλικών, αλλά και των συνδικάτων μετάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ενώ σήμερα θα πάρει το πρωινό του με τους προέδρους των εταιριών General Motors Co, Ford Motor Co, αλλά και της Fiat Chrysler Automobiles NV, καθώς ασκεί πιέσεις στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας εντός των ΗΠΑ. 

Το νέο... σπίτι του Αμερικανού Μίδα αναμένεται να γίνει κάτι σαν...κέντρο διερχομένων με τον Τραμπ να επιχειρεί να κτίσει γέφυρες με τους συνεργάτες του αλλά και να μην αισθάνεται μόνος. Ξαφνικά ο Τραμπ είναι μόνος στο... Λευκό Οίκο  με το αμερικανικό δίκτυο CNN να επισημαίνει ότι το επιτελείο του θα διοργανώσει πάρτι και γεύματα εργασίας στην Ουάσινγκτον. Βεβαίως οι περισσότερες προσκλήσεις θα είναι για την έδρα του 45ου προέδρου. Στόχος της ομάδας του Τραμπ είναι να τον κρατήσουν απασχολημένο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

Κλείσιμο
Με τη σύζυγό του, Μελάνια και τον γιο του, Μπαρόν στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ έχει ζητήσει από τους συμβούλους του να γεμίσει το πρόγραμμά του δημιουργώντας ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον στο Λευκό Οίκο απ΄ό,τι ήταν τα τελευταία οκτώ χρόνια επί προεδρίας Ομπάμα. 

Σε ανακοίνωσή της, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέλιαν Κόνγουει, τόνισε ότι το πρόγραμμα του προέδρου θα περιλαμβάνει δείπνα εργασίας κάθε βράδυ. Η ίδια πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και κάποια γεύματα με τον Τύπο παρά την κόντρα της νέας κυβέρνησης με τα αμερικανικά ΜΜΕ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης