Η Δανία στέλνει 60 μέλη των ειδικών δυνάμεων ενάντια στους τζιχαντιστές

Η Δανία στέλνει 60 μέλη των ειδικών δυνάμεων ενάντια στους τζιχαντιστές

Επιπλέον η Δανία ανακοίνωσε ότι μία φρεγάτα της θα επιχειρεί από κοινού με ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο

Η Δανία στέλνει 60 μέλη των ειδικών δυνάμεων ενάντια στους τζιχαντιστές
Η Δανία θα αναπτύξει έως και 60 μέλη των ειδικών δυνάμεών της για να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Δανία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, συμμετέχει στην υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και έχει ήδη στείλει χερσαία στρατεύματα που επιχειρούν στο Ιράκ.

"Βάσει μιας ειδικής προσέγγισης από τον συνασπισμό, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διευρύνει την αποστολή των ειδικών δυνάμεών μας στο Ιράκ και στη Συρία", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντερς Σάμουελσον.

Κλείσιμο
Η Δανία συμφώνησε τον Απρίλιο πέρυσι να στείλει στρατεύματα, περιλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων, στην περιοχή. Οι στρατιώτες επιχειρούν από την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ στο Ιράκ.
Τότε η κυβέρνηση της Δανίας δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει πολιτική συμφωνία προκειμένου οι δυνάμεις της να επιχειρούν μέσα στη Συρία, αλλά σήμερα το Κοινοβούλιο έδωσε την έγκρισή του για την ανάπτυξη των 60 μελών των ειδικών δυνάμεων εκεί.

"Είμαι χαρούμενος που μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το υποστηρίζει αυτό", είπε ο Σάμουελσον, ο οποίος πρόσθεσε πως τα δανέζικα στρατεύματα θα επιχειρούν στην περιοχή των συνόρων με το Ιράκ.

Επιπλέον η Δανία ανακοίνωσε ότι μία φρεγάτα της θα επιχειρεί από κοινού με ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο.

Εκατοντάδες στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ υποστηρίζουν Κούρδους και Άραβες μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που προσπαθούν να διώξουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τη βόρεια Συρία. Η Γαλλία είχε επίσης ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι οι ειδικές δυνάμεις της συμβουλεύουν τους αντάρτες στην ίδια περιοχή.

Τον περασμένο μήνα η Δανία ανακοίνωσε ότι δεν θα παρατείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των επτά μαχητικών της F-16 στη Συρία και στο Ιράκ έπειτα από έξι μήνες δράσης εκεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης