Τι θα γινόταν αν ο Τραμπ έπεφτε σήμερα θύμα δολοφονίας;

Τι θα γινόταν αν ο Τραμπ έπεφτε σήμερα θύμα δολοφονίας;

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Ρεπουμπλικανών, η εξουσία θα παρέμενε στους Δημοκρατικούς

Τι θα γινόταν αν ο Τραμπ έπεφτε σήμερα θύμα δολοφονίας;
Τι θα γινόταν αν, σε λίγες ώρες, στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ
, ο «Αμερικανός Μίδας» έπεφτε θύμα δολοφονίας; Ποιος θα αναλάμβανε τα ηνία της Αμερικής; Πρόκειται για ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο όμως δεν είναι απίθανο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο έκθεση που βασίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ. 

   
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Ρεπουμπλικανών, η εξουσία θα παρέμενε στους Δημοκρατικούς, όπως εξηγεί σε ανάλυσή του το CNN  προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των υποστηρικτών του. Πολλοί χρήστες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στα social media επισημαίνοντας ότι, η ανάλυση αυτή του CNN δίνει... ιδέες σε όσους δεν τον θέλουν για πρόεδρο.      
Κλείσιμο

   
Χτες , στο βραδινό του δελτίο, το τηλεοπτικό δίκτυο εξήγησε πως , με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα, αν κάποιος δολοφονούσε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο στην τελετή ορκωμοσίας του τότε θα αναλάμβανε ένας υπουργός του Ομπάμα.

     
Το ρεπορτάζ του CNN ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο αντικαταστάτης του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δεν θα ήταν κάποιος από το κυβερνητικό του επιτελείο αλλά ένα υπουργικό στέλεχος του απερχόμενου Δημοκρατικού προέδρου.

 
Το ρεπορτάζ του CNN ήταν πιθανόν ένα "κτύπημα" κάτω από τη μέση για τον Τραμπ, αφού το δίκτυο μπορεί να του την έχει "στημένη" με βάση τα όσα έχουν συμβεί.  Υπενθυμίζεται ότι, το αμερικανικό δίκτυο είχε δεχτεί επίθεση από τον Τραμπ κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. Τότε, ο Αμερικανός Μίδας είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του CNN, λέγοντάς του να "βγάλει τον σκασμό". 

 
Ανεξαρτήτως, πάντως, από την κόντρα Τραμπ- CNN, με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αν συμβεί κάτι στον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τα καθήκοντά τους ασκούνται από τους υπουργούς Εξωτερικών. Στην περίπτωση όμως της σημερινής τελετής της ορκωμοσίας , η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη.

Μέχρι το μεσημέρι, οι υπουργοί του Ομπάμα θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί , αυτό ισχύει βεβαίως και για τον ΥΠΕΞ,  Τζον Κέρι. Όμως, ο εκλεκτός του Τραμπ για το αξίωμα, Ρεξ Τίλερσον, δεν έχει ακόμη λάβει τις "ευλογίες" της Γερουσίας. Κατά συνέπεια, θα αρχίζει να εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τομ Σάνον, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος Πολιτικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση Ομπάμα. Σύμφωνα με την ανάλυση του CNN, o αντικαταστάτης του Τραμπ  δεν θα παρίσταται στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ για λόγους ασφαλείας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης