ΗΠΑ: Ο Ομπάμα έδωσε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα έδωσε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ

Η Τσέλσι Μάνινγκ είχε καταδικαστεί το 2013 σε 35 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της κατασκοπείας, αφού αποκάλυψε ένα απροσδιόριστο αριθμό αποκαλυπτικών αρχείων γύρω από τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και πάνω από 250.000 τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπαρτμεντ

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα έδωσε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ
Στην πρωταγωνίστρια του σκανδάλου της διαρροής εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ στο Wikileaks, την Τσέλσι Μάνινγκ, έδωσε χάρη ο Μπάρακ Ομπάμα, λίγο πριν αποχωρήσει από την Προεδρία των ΗΠΑ.

Η Τσέλσι Μάνινγκ (ως στρατιώτης του αμερικανικού στρατού με το όνομα Μπράντλει Μάνινγκ) είχε καταδικαστεί το 2013 σε 35 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία της κατασκοπείας, αφού αποκάλυψε ένα απροσδιόριστο αριθμό αποκαλυπτικών αρχείων γύρω από τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και πάνω από 250.000 τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπαρτμεντ.

Στη φυλακή ο Μπράντλει εμφάνισε ψυχικές διαταραχές και κάποια στιγμή δήλωσε πως επιθυμεί να αποκαλείται Τσέλσι ενώ του επιτράπηκε να αρχίσει ορμονοθεραπεία ως transgender άτομο. Η ίδια έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ οι ιδιαίτερα αυστηρές συνθήκες φυλάκισης της, προκάλεσαν ένα κύμα υποστήριξης στις ΗΠΑ το οποίο ζητούσε την αποφυλάκιση της.

Κλείσιμο
Εκτός από τη Μάνινγκ ο Ομπάμα έδωσε χάρη ή μείωσε ποινές σε 209 άτομα στη λήξη της θητείας του, ενώ συνολικά έχει δώσει χάρη σε 1385 άτομα, περισσότερα από κάθε άλλο αμερικανό πρόεδρο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης