Λαβρόφ: Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει διάλογο με τον Τραμπ για τα πυρηνικά

Λαβρόφ: Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει διάλογο με τον Τραμπ για τα πυρηνικά

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, ο διάλογος αυτός μπορεί να αφορά τα υπερηχητικά όπλα, την αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, τα διαστημικά όπλα και τις πυρηνικές δοκιμές

Λαβρόφ: Η Ρωσία θέλει να ξεκινήσει διάλογο με τον Τραμπ για τα πυρηνικά
Η Ρωσία αναμένει να ξεκινήσει διάλογο με την κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
για τη στρατηγική σταθερότητα, περιλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, ο διάλογος αυτός μπορεί να αφορά τα υπερηχητικά όπλα, την αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, τα διαστημικά όπλα και τις πυρηνικές δοκιμές.
Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσει τα θέματα αυτά, αφού ο εκλεγμένος πρόεδρος αναλάβει τα καθήκοντά του.
Κλείσιμο
Όμως ο Ρώσος υπουργός επεσήμανε ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής είναι κακή ιδέα.

Παράλληλα, ο Λαβρόφ κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους να στρατολογήσουν Ρώσους διπλωμάτες τα τελευταία χρόνια.

«Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει τα πλήρη στατιστικά στοιχεία για το θέμα αυτό. Όμως πρόσφατα, τα τελευταία χρόνια και κυρίως στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του (Αμερικανού απερχόμενου προέδρου) Μπαράκ Ομπάμα
, ο αριθμός αυτών των μη φιλικών ενεργειών εναντίον των διπλωματών μας έχει αυξηθεί», εξήγησε.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι απόπειρες να στρατολογηθούν Ρώσοι διπλωμάτες από Αμερικανούς πράκτορες έφτασαν στο απόγειό τους τον Απρίλιο. Μεταξύ αυτών που δέχθηκαν προτάσεις, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ήταν ανώτεροι διπλωμάτες, στους οποίους προσφέρθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός κατήγγειλε ότι Αμερικανοί διπλωμάτες συμμετέχουν σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία.
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για τις κυβερνοεπιθέσεις που φέρεται να εξαπέλυσε η Μόσχα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ, ο Λαβρόφ απάντησε ότι είναι «κατασκευασμένες» και ότι θα πρέπει να αποδειχθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει σχέσεις με τη Ρωσία έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και θα έπρεπε να απολυθούν.

Ο Λαβρόφ έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τσαρλατάνο και τον Βρετανό πρώην πράκτορά της MI6 που έγραψε την έκθεση για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης