Λονδίνο: «Μαύρο» μέχρι το φθινόπωρο στις γιγαντοοθόνες του Piccadilly Circus

Λονδίνο: «Μαύρο» μέχρι το φθινόπωρο στις γιγαντοοθόνες του Piccadilly Circus

Είχαν να σβήσουν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Θα αντικατασταθούν από τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ευρώπη

Λονδίνο: «Μαύρο» μέχρι το φθινόπωρο στις γιγαντοοθόνες του Piccadilly Circus
Οι τεράστιες, φωτισμένες πινακίδες που έκαναν διάσημη σε όλον τον κόσμο την πλατεία Piccadilly Circus στο Λονδίνο -το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της Times Square στη Νέα Υόρκη- έσβησαν τη Δευτέρα και θα παραμείνουν σβηστές μέχρι το φθινόπωρο. Οι γιγαντοοθόνες θα αντικατασταθούν από τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ευρώπη.

Οι έξι οθόνες που κοσμούσαν τους τοίχους των κτιρίων γύρω από την κεντρική πλατεία της βρετανικής πρωτεύουσας θα δώσουν τη θέση τους σε μια ενιαία, γιγάντια, καμπυλοειδή οθόνη.

Οι οθόνες που εδώ και έναν αιώνα πρόβαλαν διαφημίσεις έσβησαν στις 08:30 το πρωί χθες. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασής τους, τη θέση τους θα πάρει μια διαφημιστική πινακίδα.

Κλείσιμο


Από το επόμενο φθινόπωρο η νέα γιγαντοοθόνη –η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη LandSecurities– θα ενημερώνει τους Λονδρέζους και τους επισκέπτες της πόλης για τον καιρό, τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τα αποτελέσματα αθλητικών διοργανώσεων αλλά θα προβάλει επίσης διαφημίσεις και βίντεο.



Η πρώτη φωτισμένη πινακίδα τοποθετήθηκε στο Πικαντίλι το 1908 και διαφήμιζε το γαλλικό νερό Perrier.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1939-45) οι πινακίδες έσβησαν λόγω της συσκότισης, ώστε να μην μπορούν τα γερμανικά μαχητικά να εντοπίζουν τους στόχους τους.

Από το 1949 και μετά έσβησαν μόνο προσωρινά, για τις κηδείες του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965 και της πριγκίπισσας Νταϊάνας το 1997.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διασταύρωση θα βυθιστεί στο σκοτάδι για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το Πικαντίλι και μολονότι θα είναι παράξενη η αίσθηση να βλέπουμε τις φωτεινές πινακίδες σβηστές, είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για το μέλλον τους» είπε η Βασιλική Αρβανίτη της κτηματομεσιτικής εταιρείας LandSecurities στην οποία ανήκει ο χώρος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης