ΟΗΕ: Δέκα χιλιάδες οι νεκροί άμαχοι στην Υεμένη

ΟΗΕ: Δέκα χιλιάδες οι νεκροί άμαχοι στην Υεμένη

Τα Ηνωμένα Έθνη αναθεώρησαν προς τα πάνω σήμερα την εκτίμησή τους για τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη μετά την επέμβαση μιας συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που σήμανε την έναρξη μιας νέας φάσης του πολέμου

ΟΗΕ: Δέκα χιλιάδες οι νεκροί άμαχοι στην Υεμένη
Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη έφθασε σήμερα στο Άντεν για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, την ημέρα που ο διεθνής οργανισμός εκτίμησε ότι 10.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο του 2015, δια χειλέων ενός εκπροσώπου του.
   
Η αποστολή του Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ είναι να «παρουσιάσει (σ.σ. στον υεμενίτη πρόεδρο) τις πιο πρόσφατες προτάσεις για την αποκατάσταση της ειρήνης» στη χώρα, διευκρίνισε ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
   
Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του Ουλντ Σέιχ Άχμεντ είναι να επιτύχει την κήρυξη μιας ανακωχής.
   
Κλείσιμο
Τα Ηνωμένα Έθνη αναθεώρησαν προς τα πάνω σήμερα την εκτίμησή τους για τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη - 10.000, από 7.000 που υπολόγιζε μέχρι σήμερα - μετά την επέμβαση μιας συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που σήμανε την έναρξη μιας νέας φάσης του πολέμου.
   
Η αύξηση αυτή «υπογραμμίζει την ανάγκη να εξευρεθεί μια λύση στην κατάσταση στην Υεμένη χωρίς άλλη καθυστέρηση», συνέχισε ο Χακ, καταγγέλλοντας το «τεράστιο ανθρώπινο κόστος» στη χώρα.
   
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ ελπίζει να αναζωογονήσει την ειρηνευτική διαδικασία, μετά την απόρριψη από μέρους του Χάντι του οδικού χάρτη που είχε προταθεί. Αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της αποστολής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας αργότερα εντός του μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης