Πολωνός ΥΠΕΞ: «Επιστροφή στο νόμο της ζούγκλας» το όραμα της Λεπέν για την Ευρώπη

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Επιστροφή στο νόμο της ζούγκλας» το όραμα της Λεπέν για την Ευρώπη

Ο Βίτολντ Βαστσικόφσκι συναντήθηκε για 90 λεπτά με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας

Πολωνός ΥΠΕΞ: «Επιστροφή στο νόμο της ζούγκλας» το όραμα της Λεπέν για την Ευρώπη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, ότι η υλοποίηση του οράματός της για την Ευρώπη
θα σήμαινε «την επιστροφή στον νόμο της ζούγκλας».

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Παρίσι την Κυριακή ο Βαστσικόφσκι συζήτησε επί 90 λεπτά με την ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, η οποία σπανίως συναντιέται με υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών της ΕΕ.
Αφότου ανέλαβε την εξουσία στην Πολωνία, στα τέλη του 2015, η ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση στην οποία μετέχει ο Βαστσικόφσκι έχει συγκρουστεί κατ' επανάληψη με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Κλείσιμο

«Ιδού μια ΕΕ διαλυμένη σε μια χαλαρή ένωση» είπε ο Πολωνός ΥΠΕΞ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για τη συνάντησή του με την Λεπέν. «Η κυρία Λεπέν θέλει επίσης λιγότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε μια τέτοια ένωση. Και αυτό θα σήμαινε την επιστροφή στον νόμο της ζούγκλας», πρόσθεσε.

Το κυβερνών κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας είναι κατά του ευρώ, όπως και το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν, αλλά και κατά της επιβολής ποσοστώσεων για τη φιλοξενία προσφύγων από τις χώρες της ΕΕ. Ο ηγέτης του, ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, έχει εκφράσει τη φιλοδοξία να «αναδιαμορφώσει» την Ευρώπη σε μια ένωση όπου η φωνή των χωρών-μελών θα είναι ισχυρότερη από εκείνην των θεσμών. Οι περισσότεροι Πολωνοί πάντως θέλουν να παραμείνει η χώρα τους στην ΕΕ.

Στο Παρίσι, ο Βαστσικόφσκι συναντήθηκε επίσης με τον Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος έχει αναλάβει σύμβουλος για ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης