Μυστικοί πράκτορες εναντίον Τραμπ: Οι επικριτικές αναρτήσεις στο Twitter έφεραν αναστάτωση

Μυστικοί πράκτορες εναντίον Τραμπ: Οι επικριτικές αναρτήσεις στο Twitter έφεραν αναστάτωση

Εξαιτίας της δημόσιας αμφισβήτησης του έργου τους από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN

Μυστικοί πράκτορες εναντίον Τραμπ: Οι επικριτικές αναρτήσεις στο Twitter έφεραν αναστάτωση
Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξαιτίας των αναρτήσεων του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
, στο Τwitter αλλά και τη δημόσια αμφισβήτηση την οποία εκφράζει για το έργο τους, σύμφωνα με το CNN.

«Κανένας δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με το νέο αφεντικό. Ωστόσο οδηγούμαστε σε αυτή τη νέα εποχή η οποία είναι επιθετική», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Κλείσιμο
Ένας άλλος πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό όταν πολιτικοί δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ παρά στους Αμερικανούς πράκτορες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους καθημερινά προκειμένου να εξασφαλίσουν μία αντικειμενική ανάλυση των πληροφοριών». Το σχόλιο αυτό αναφέρεται σε χθεσινή ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter, στην οποία αναφέρθηκε σε δήλωση του Ασάνζ ότι δεν υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά μηνύματα του Δημοκρατικού Κόμματος από τους Ρώσους, οι οποίοι επίσης απορρίπτουν τις καταγγελίες για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Δείτε την ανάρτηση του Τραμπ


«Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ είπε "ότι ένας 14χρονος μάλλον χάκαρε τον (Τζον) Ποντέστα, γιατί λοιπόν το Δημοκρατικό Κόμμα έδειξε τόση αμέλεια;". Ο Ασάνζ "είπε επίσης ότι οι Ρώσοι δεν του έδωσαν πληροφορίες»



Παράλληλα, οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τονίζουν ότι υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των δημοσίων (επιθετικών) τοποθετήσεων που κάνει ο Τραμπ για τη δράση και λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών και της συμπεριφοράς του πίσω από τις κάμερες όταν λαμβάνει από τις μυστικές υπηρεσίες τις απόρρητες ενημερώσεις.

Τα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν γνώση των ενημερώσεων αυτών δηλώνουν ότι η συμπεριφορά του Τραμπ κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξαγωγής των ενημερώσεων είναι επαγγελματική και ευγενική, ενώ επιδεικνύει σεβασμό. Σε γενικές γραμμές ακούει προσεκτικά και δεν παρεμβαίνει στη διάρκεια των ενημερώσεων, ενώ άλλες φορές κάνει ερωτήσεις κι αμφισβητεί αυτά που ακούει, συμπλήρωσε άλλος αξιωματούχος.

Υψηλόβαθμη πηγή της ομάδας μεταβίβασης της εξουσίας δήλωσε ότι ο Τραμπ στη διάρκεια των απόρρητων ενημερώσεων κάνει ερωτήσεις προσθέτοντας: «Οι ερωτήσεις είναι καλές». Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν αμφισβητεί τα στοιχεία που του παρουσιάζονται αλλά όντως αμφισβητεί τα συμπεράσματα που εξάγονται από τις πληροφορίες που συγκροτούν τις ενημερώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης