Σάλος στις ΗΠΑ: Νέο βίντεο με αστυνομικό που πυροβολεί έγχρωμο άνδρα πισώπλατα

Σάλος στις ΗΠΑ: Νέο βίντεο με αστυνομικό που πυροβολεί έγχρωμο άνδρα πισώπλατα

Ο 33χρονος Ντέιβιντ Κόλι δεν πέθανε, αλλά έμεινε παράλυτος - Ο αστυνομικός που πυροβόλησε βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και εργαζόταν σε ομάδα σεκιούριτι

Σάλος στις ΗΠΑ: Νέο βίντεο με αστυνομικό που πυροβολεί έγχρωμο άνδρα πισώπλατα
Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, το οποίο δείχνει έναν αστυνομικό να πυροβολεί πισώπλατα έγχρωμο άνδρα, στο Τέξας.

Ο άνδρας τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί από το όχημα της αστυνομίας και σε καμία περίπτωση δεν απειλεί με κανέναν τρόπο τη ζωή των αστυνομικών που επιβαίνουν στο όχημα.

Κλείσιμο


Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούλιο και το βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο του θύματος. Ο Ντέιβιντ Κόλι προχωρούσε τη νύχτα σε έναν δρόμο του Φορτ Γουόρθ, του Τέξας, όταν κλήθηκε για έλεγχο από τους αστυνομικούς. Ο έγχρωμος άνδρας δεν συμμορφώθηκε και άρχισε να απομακρύνεται από το όχημα. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί τα πυρά του αστυνομικού.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και εργαζόταν σε ομάδα σεκιούριτι, η οποία περιπολούσε στην περιοχή. Ο Ντέιβιντ Κόλι πυροβολήθηκε πισώπλατα και παρ' ότι δεν πέθανε, έμεινε παράλυτος.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι πυροβολισμοί άρχισαν όταν ο Κόλι πήγε να βγάλει από την τσέπη του ένα κοπτικό χαρτιών.  Ο 33χρονος άνδρας είχε μόλις σχολάσει από τη δουλειά του και κατευθυνόταν στο σπίτι ενός φίλου, ο οποίος τον περίμενε. Οι αστυνομικοί, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, τον πλησίασαν για έλεγχο.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ξεκαθάρισε ότι σε καμία στιγμή δεν απείλησε τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης