Γερμανία: Πώς το ακροδεξιό Pegida γνώριζε την ταυτότητα του μακελάρη πριν την αστυνομία

Γερμανία: Πώς το ακροδεξιό Pegida γνώριζε την ταυτότητα του μακελάρη πριν την αστυνομία

Μόλις δύο ώρες μετά τη φονική επίθεση ο ηγέτης της οργάνωσης ήξερε ότι ο δράστης ήταν Τυνήσιος 

Γερμανία: Πώς το ακροδεξιό Pegida γνώριζε την ταυτότητα του μακελάρη πριν την αστυνομία
Τη στιγμή που η γερμανική αστυνομία αναζητά τον 24χρονο Τυνήσιο Ανίς Αμρί ο οποίος αιματοκύλισε το Βερολίνο, ερωτήματα προκαλεί η ανάρτηση του ηγέτη του ξενοφοβικού κινήματος Pegida μόλις δύο ώρες μετά το φονικό περιστατικό.

Ο Λουτζ Μπάχμαν σε ανάρτησή του στο Twitter και ενώ στη δημοσιότητα κυκλοφορούσαν στοιχεία για τη σύλληψη ενός Πακιστανού, ο οποίος  αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια, είχε επισημάνει πως ο δράστης του μακελειού είναι «μουσουλμάνος Τυνήσιος».

Ερωτηθείς από χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης πώς γνωρίζει την πληροφορία αυτή, ο Μπάχμαν απάντησε πως «είναι απλό, αρκούν οι σωστές επαφές και μία πηγή που έχει κουραστεί με τα ψέματα», υπονοώντας πως το στοιχείο για την εθνικότητα του δράστη προήλθε από τη γερμανική αστυνομία.

Βέβαια, οι γερμανικές αρχές διαψεύδουν, με τον εκπρόσωπό τους να επισημαίνει πως ο Ανίς Αμρί τέθηκε στο στόχαστρο της αστυνομίας μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση.

Εντούτοις, όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα δεν αποκλείεται η πληροφορία να έφτασε στον Μπάχμαν από την αστυνομία, τη στιγμή άλλωστε που αστυνομικοί αποπέμφθηκαν όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Reichsbürger (σ.σ. «Πολίτες του Ράιχ»).
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης