Προβοκάτσια για να διαταραχθούν οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας «βλέπουν» Πούτιν και Ερντογάν

Προβοκάτσια για να διαταραχθούν οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας «βλέπουν» Πούτιν και Ερντογάν

Οι ηγέτες των δύο χωρών δεσμεύονται να βρουν ποιοι «όπλισαν» το χέρι του δράστη, που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα

Προβοκάτσια για να διαταραχθούν οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας «βλέπουν» Πούτιν και Ερντογάν
Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα ήταν σχεδιασμένη να χαλάσει τους δεσμούς της Ρωσίας με την Τουρκία, είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δήλωσε ακόμη ότι σκοπός της δολοφονικής ενέργειας, ήταν να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία στην Συρία.

Προσέθεσε, δε, ότι ήδη το Κρεμλίνο ανέθεσε σε ερευνητές να εξετάσουν τα στοιχεία της υπόθεσης. Η Ρωσία θέλει να ξέρει ποιος «όπλισε» το χέρι του δολοφόνου, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο και είπε ότι χρειάζεται διαβεβαιώσεις από την Τουρκία για την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών.

Κλείσιμο
«Προβοκάτσια» βλέπει και ο Ερντογάν

Από την πλευρά του, προβοκάτσια με στόχο την διατάραξη της καλής σχέσης μεταξύ Τουρκίας - Ρωσίας «βλέπει» και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη σημερινή δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα.

«Καταδικάζω την επίθεση» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι αξιολόγησαν αμέσως την επιθεση αυτή.

Εν τω μεταξύ, την ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Πρόκειται για τον 22χρονο αστυνομικό της άμεσης δράσης, Μερτ Αλτινμπάς. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι στις 19.53 ώρα Τουρκίας (18.53 ώρα Ελλάδος) στο νοσοκομείο Γκιουβέν όπου μεταφέρθηκε ο Ρώσος πρεσβευτής, οι γιατροί έκαναν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Τούρκος υπουργός είπε: «Πιστεύουμε ότι είναι μια σφαίρα εναντίον της Τουρκίας. Ειδικά σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας είναι πολύ καλές» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.
Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι η δολοφονία έχει προκαλέσει θλίψη στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια βλάπτει την Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης