Ποιοι θέλουν ο Τραμπ να τους... αδειάσει τη γωνιά; - Τα απειλητικά τηλεφωνήματα που ταράζουν τον ύπνο του

Ποιοι θέλουν ο Τραμπ να τους... αδειάσει τη γωνιά; - Τα απειλητικά τηλεφωνήματα που ταράζουν τον ύπνο του

Μιλά για απειλή της Δημοκρατίας και αμύνεται με κάθε μέσο

Ποιοι θέλουν ο Τραμπ να τους... αδειάσει τη γωνιά; - Τα απειλητικά τηλεφωνήματα που ταράζουν τον ύπνο του
Απειλητικά τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα μίσους δέχεται τα τελευταία 24ωρα ο Ντόναλντ Τραμπ
και το επιτελείο του την ώρα που οι Αμερικανοί έχουν την τελευταία ευκαιρία για να τον ανατρέψουν.

Σε λίγες  ώρες, το σώμα των Εκλεκτόρων καλείται να επικυρώσει την εκλογή του ως 45ου προέδρου με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζουν ανταρσία για να τον ρίξουν.
 
Κλείσιμο
Στο Twitter ο Τραμπ εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις απειλές που δέχεται όχι μόνο ο ίδιος , αλλά και οι  οπαδοί του όπως και αρκετοί εκλέκτορες από τους εχθρούς της προεδρία του, όπως τους αποκαλεί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild. 
 
«Θα πρέπει να τους περιφρονούμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά o Αμερικανός Μίδας σε μήνυμά του στο Twitter προσθέτοντας πως, η οργάνωση change.org που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την εκλογή του και απαρτίζουν πέντε περίπου εκατομμύρια Αμερικανοί οι οποίοι ζητούν να τους... αδειάσει τη γωνιά, είναι απειλή για την δημοκρατία.    
 
Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή ψηφοφορία του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, όπου τα 538 μέλη του θα κληθούν να επικυρώσουν την εκλογή του νέου προέδρου της χώρας.

Τυπικά, πάντως, δεν δεσμεύονται από το ποιος κέρδισε την πολιτεία από την οποία προέρχονται, εθιμοτυπικά όμως παραμένουν πιστοί στην επιλογή των ψηφοφόρων. 
 
Οι επαναστάτες από το κόμμα της Χίλαρι Κλίντον - τους Δημοκράτες- είναι μετρημένοι στα δάκτυλα των δύο χεριών, υπέγραψαν μία συμφωνία με την οποία δεσμεύονται ότι θα προσπαθήσουν να βάλουν... τρικλοποδιά στην εκλογή Τραμπ. Πώς θα γίνει αυτό;  
 
Οι Δημοκρατικοί αντάρτες θα πρέπει να πείσουν 37 Ρεπουμπλικάνους εκλέκτορες να μην ψηφίσουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο. 
   
Οι εκλέκτορες ορίζονται από τα κόμματα, αλλά μόνο σε 24 Πολιτείες είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν την εντολή των συμπολιτών τους. Στις άλλες δεν απαγορεύεται να παρακάμψουν την λαϊκή εντολή, ωστόσο, αυτό έχει συμβεί ελάχιστες φορές.

Στις συγκεκριμένες εκλογές έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως στο εσωτερικό των Ρεμπουμπλικάνων υπήρχαν αντιρρήσεις  για την υποψηφιότητα Τραμπ, κάτι που σημαίνει πως αρκετοί εκλέκτορες μπορεί να κινηθούν εκτός γραμμής.  

Πάντως, στα περίπου 210 χρόνια λειτουργίας του συστήματος αυτού, και σε σύνολο 18.000 περίπου εκλεγέντων εκλεκτόρων, μόλις 9 δεν τήρησαν την προεκλογική δέσμευση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης