Κτηνωδίες στη Συρία: Βομβαρδισμοί με δηλητηριώδη αέρια στη Χάμα

Κτηνωδίες στη Συρία: Βομβαρδισμοί με δηλητηριώδη αέρια στη Χάμα

Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα 

Κτηνωδίες στη Συρία: Βομβαρδισμοί με δηλητηριώδη αέρια στη Χάμα
Νέες κτηνωδίες στη Συρία. Τουλάχιστον 93 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έχασαν την ζωή τους έπειτα από επίθεση με δηλητηριώδη αέρια, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση UOSSM της Συρίας.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Bild", η επίθεση σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και δεν ήταν μόνο ένας βομβαρδισμός, αλλά περισσότεροι. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες μελών της οργάνωσης, τα θύματα είχαν τα χαρακτηριστικά όλων όσοι δέχονται επίθεση με δηλητηριώδη αέρια: πέθαναν πολύ γρήγορα και δεν έφεραν εξωτερικά τραύματα.  

Μεγάλο μέρος της επαρχίας Χάμα στη βόρεια Συρία κατελήφθη από τις κυβερνητικές δυνάμεις τον Οκτώβριο.
Κλείσιμο

Σχετικές εικόνες έχουν ανέβει στο Youtube που δείχνουν ότι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις φέρεται να είναι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Alsalalieh. Στην βόρεια επαρχία της Συρίας Χάμα, οι κάτοικοι υπολογίζονται σε 500 χιλιάδες με την γερμανική εφημερίδα "Bild" να επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει μία θλιβερή ιστορία: Το 1982, 30 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσαν κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας υπό τον θείο του Μπασάρ αλ Άσαντ, Ριφαάτ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης