«Δολοφονία»(;) η τραγωδία με τη συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία

«Δολοφονία»(;) η τραγωδία με τη συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία

Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τους κανόνες ή είχε στείλει σήμα κινδύνου έγκαιρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταγγέλλει ο υπ. Άμυνας της Βολιβίας - Στο αεροπλάνο επέβαινε η ποδοσφαιρική ομάδα Τσαπεκοένσε

«Δολοφονία»(;) η τραγωδία με τη συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία
Την άποψη ότι η αεροπορική τραγωδία της 29ης Νοεμβρίου όταν ένα αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνολικά 71 άνθρωποι - ανάμεσά τους και η ποδοσφαιρική ομάδα Τσαπεκοένσε - συνετρίβη σε βουνό της Κολομβίας δεν είναι δυστύχημα αλλά «δολοφονία» διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας.

Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport ο Ρέιμι Φερέιρα επέρριψε τις ευθύνες στον πιλότο της μοιραίας πτησής. «Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά επιρρίπτοντάς του ευθύνες και για τον μη ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων, κάτι που σύμφωνα με τον Βολιβιανό υπουργό «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία».

Κλείσιμο
Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη καθώς εισαγγελείς από τη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία , διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό. 

Ήταν κατά τη διάρκεια της έρευνας αυτής που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η τελευταία προσπάθεια επικοινωνίας του πιλότου της μοιραίας πτήσης με τον πύργο ελέγχου.






Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ως προς το γιατί το αεροσκάφος δεν ανεφοδιάστηκε, αυτό συνέβη επειδή υπήρξε καθυστέρηση στην αναχώρηση όταν ένας ποδοσφαιριστής της Τσαπεκοένσε ζήτησε να βγάλει από τη βαλίτσα του ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης