Γερμανία: Η Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89,5%

Γερμανία: Η Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89,5%

Η Γερμανίδα πολιτικός εξελέγη για 9η φορά στην ηγεσία του CDU, συμπληρώνοντας πλέον 17 χρόνια στο «τιμόνι» του - Απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη εκλογή της, πριν δύο χρόνια (96,7%)

Γερμανία: Η Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89,5%
Συντριπτική ήταν η νίκη της Άνγκελα Μέρκελ
στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU). Η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα διεκδικήσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά την καγκελαρία, συγκέντρωσε το 89,5% των ψήφων, επιβεβαιώνοντας την -σχεδόν- καθολική αποδοχή που τυγχάνει εντός του κόμματός της.

Η διαδικασία δεν διεξήχθη με το σύστημα της λαϊκής βάσης, αλλά με την αντιπροσωπεία του κομματικού σώματος από 1.000 συνέδρους. Η Άνγκελα Μέρκελ εξελέγη για 9η φορά στην ηγεσία του CDU, συμπληρώνοντας πλέον 17 χρόνια στο «τιμόνι» του. Η επανεκλογή της Γερμανίδας πολιτικού, θα της επιτρέψει και τυπικά να διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν εντός του 2017.

Κλείσιμο
Παρ' ότι το ποσοστό που εξασφάλισε η κυρία Μέρκελ είναι όντως συντριπτικό, είχε απώλειες σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογή της, το 2014, όταν είχε εξασφαλίσει το 96,7% των συνέδρων. Το μεγαλύτερο ποσοστό της, ωστόσο, έχει καταγραφεί το 2012, όταν είχε εκλεγεί με 97,9%. Το χειρότερο ποσοστό της είχε συγκεντρώσει το 2004 (κάτω από 90%), έναν χρόνο πριν εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης