Ένοπλος εισέβαλε σε πιτσαρία όπου ψευδώς κυκλοφόρησε ότι λειτουργούσε κύκλωμα κακοποίηση παιδιών

Ένοπλος εισέβαλε σε πιτσαρία όπου ψευδώς κυκλοφόρησε ότι λειτουργούσε κύκλωμα κακοποίηση παιδιών

Πολλά ειδησεογραφικά μέσα, μεταξύ των και οι εφημερίδες Washington Post και η New York Times, δημοσίευσαν άρθρα για αναρτήσεις στο διαδίκτυο οι οποίες είχαν προκαλέσει απειλές θανάτου εναντίον του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας

Ένοπλος εισέβαλε σε πιτσαρία όπου ψευδώς κυκλοφόρησε ότι λειτουργούσε κύκλωμα κακοποίηση παιδιών
Η αστυνομία της Ουάσιγκτον είπε χθες ότι έχει υπό κράτηση έναν άντρα που κραδαίνοντας ένα όπλο εφόδου μπήκε σε πιτσαρία που είχε γίνει στόχος ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν λειτουργούσε στο χώρο της κύκλωμα κακοποίησης παιδιών στο οποίο ηγούνταν η δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον και του ανώτατου στελέχους της προεκλογικής της εκστρατείας.

Ένας άγνωστος 35άρης κρατείται για ανάκριση από την αστυνομία, η οποία εκλήθη στην πιτσαρία Κόμετ Πινγκ Πονγκ στην Ουάσιγκτον, κοντά στα σύνορα με την Μέριλαντ, είπε η Ακίτα Μπράουν, εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της πρωτεύουσας της Αμερικής. Η Μπράουν είπε ότι δεν υπήρξαν πυροβολισμοί ή τραυματισμοί.

Μάρτυρας στο εστιατόριο είπε στο πρακτορείο Reuters ότι βρισκόταν εκεί με το παιδί του, ενός έτους, και ότι το εστιατόριο ήταν γεμάτο από οικογένειες όταν μπήκε ο ένοπλος. Δεν έγινε γνωστό εάν ο ένοπλος γνώριζε για τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο περί του Κόμετ. Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα περί κακοποίησης παιδιών στο χώρο.

Κλείσιμο
Τον περασμένο μήνα, πολλά ειδησεογραφικά μέσα, μεταξύ των και οι εφημερίδες Washington Post και η New York Times, δημοσίευσαν άρθρα για αναρτήσεις στο διαδίκτυο οι οποίες είχαν προκαλέσει απειλές θανάτου εναντίον του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας. Η επίθεση στο Κόμετ θεωρείται παράδειγμα του πώς οι ψεύτικες ειδήσεις οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά κατά την προεκλογική περίοδο επηρέασαν τη ζωή των ανθρώπων.

Η αστυνομία είπε σε γραπτή δήλωση ότι "παρακολουθεί την κατάσταση και είναι ενήμερη γενικών απειλών που έχουν γίνει εναντίον του καταστήματος αυτού. Έχουμε εξηγήσει στο προσωπικό να ειδοποιήσει την Μητροπολιτική Αστυνομία εάν δεχθούν συγκεκριμένες απειλές ή ανησυχούν για την ασφάλειά τους".

Ο μάρτυρας που επικαλέστηκε το Reuters βρισκόταν στο κατάστημα κατά τις 3:00 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και πλήρωνε το λογαριασμό του όταν είδε έναν άντρα να μπαίνει στο κατάστημα. "Μας φάνηκε ότι είχε ένα μακρύ όπλο μαζί του. Σκορπίσαμε", είπε. Η πιτσαρία άρχισε να αδειάζει και ορισμένοι από το προσωπικό επίσης έφυγαν, σύμφωνα με τον μάρτυρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης