Καλιφόρνια: Φόβοι ακόμα και για 40 νεκρούς από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι

Καλιφόρνια: Φόβοι ακόμα και για 40 νεκρούς από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι

Οι περισσότεροι θαμώνες βρίσκονταν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου - Η αποθήκη είχε αυτοσχέδια σκάλα κατασκευασμένη από ξύλινες παλέτες και δε διέθετε σύστημα πυρασφάλειας

Καλιφόρνια: Φόβοι ακόμα και για 40 νεκρούς από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πάρτι
Φόβους ότι οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη του Όκλαντ, στην οποία είχε διοργανωθεί πάρτι, θα φτάσουν ακόμα και τους 40 εξέφρασε ο διοικητής της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή, οι αρμόδιες αρχές προετοιμάζονται για 30-40 νεκρούς από τη φωτιά που σημειώθηκε σε χώρο στο 'Οκλαντ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε πως η αποθήκη, στην οποία διοργανώθηκε πάρτι από το συγκρότημα Golden Donna, δε διέθετε σύστημα πυρασφάλειας. 
Κλείσιμο

Προς το παρόν, επίσημα οι νεκροί ανέρχονται στους εννέα με δεκάδες ακόμα αγνοούμενους, ενώ η επικεφαλής της πυροσβεστικής, Τερέζα Ντέλοατς Ριντ δήλωσε πως τα αίτια παραμένουν άγνωστα και ότι διενεργείται έρευνα.

Η Ριντ πρόσθεσε πως στο κτίριο υπήρχε μεγάλος αριθμός θαμώνων, οι οποίοι βρίσκονταν στο δεύτερο όροφο της αποθήκης. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η σκάλα που υπήρχε στο κτίριο και συνέδεε το ισόγειο ήταν κατασκευασμένη από ξύλινες παλέτες. 

«Πρόκειται για πραγματική απώλεια για την πόλη, για τους πυροσβέστες και τον κόσμο που έχασε συγγενείς και φίλους. Είναι απλώς τραγικό, μία πραγματική τραγωδία», είπε η Ριντ.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 50 άνθρωποι βρίσκονταν στο χώρο όταν ξέσπασε η φωτιά, η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό  KPIX οι πυροσβέστες διέκοψαν τις έρευνες για θύματα καθώς το κτίριο είναι «ασταθές», ενώ φωτογραφίες αποτυπώνουν την έκταση των ζημιών από την πυρκαγιά, με την οροφή να έχει καταρρεύσει.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Αλαμέντα μιλώντας στο ίδιο δίκτυο δήλωσε πως προετοιμάζεται για «μαζικούς θανάτους».

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι αναρτήσεις φίλων των αγνοούμενων που απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα που δεν έχουν ακόμα δώσει σημεία ζωής.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης