Νέο μακελειό με 21 νεκρούς: Αεροσκάφη βομβάρδισαν αμάχους στο Χαλέπι

Νέο μακελειό με 21 νεκρούς: Αεροσκάφη βομβάρδισαν αμάχους στο Χαλέπι

Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες - Οι άμαχοι επλήγησαν την ώρα που εγκατέλειπαν τις εστίες τους για να βρουν καταφύγιο 

Νέο μακελειό με 21 νεκρούς: Αεροσκάφη βομβάρδισαν αμάχους στο Χαλέπι
Σκηνές απόλυτης καταστροφής, εικόνες χάους και πόνου. Διαμελισμένα σώματα και «λίμνες» αίματος. Γυναίκες πεσμένες στο έδαφος με τα σακίδια ακόμα στις πλάτες τους… Τα συγκλονιστικά βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα μεταφέρουν για μία ακόμα φορά την οσμή θανάτου στο Χαλέπι της Συρίας, με τουλάχιστον 21 νεκρούς έπειτα από αεροπορική επιδρομή στα ανατολικά της πόλης.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος έπληξαν τις περιοχές Τζομπ αλ-Κέμπα, Μπάμπ Νεϊράμπ και τα περίχωρα, σκορπώντας το θάνατο στους αμάχους που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ δεκάδες είναι όσοι τραυματίστηκαν, με τους γιατρούς να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Κλείσιμο
Όλα αυτά, ενώ ο ΟΗΕ εκτιμά πως περίπου 16.000 άμαχοι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες συνοικίες της πόλης, με τον επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του οργανισμού, Στίβεν Ο’ Μπράιεν, να δηλώνει πως δηλώνει πως είναι πιθανό «χιλιάδες άλλοι να μην έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν, αν οι μάχες συνεχίσουν (...) να εντείνονται στη διάρκεια των επόμενων ημερών
».

Βέβαια, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυξάνει τον αριθμό των εκτοπισμένων σε 50.000 τις τελευταίες τέσσερις ημέρες τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί εξακολουθούν να σημειώνονται στην περιοχή.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης