Ουκρανία: Γυμνόστηθη ακτιβίστρια επιτέθηκε με βαριοπούλα στο... Τείχος του Βερολίνου!

Ουκρανία: Γυμνόστηθη ακτιβίστρια επιτέθηκε με βαριοπούλα στο... Τείχος του Βερολίνου!

Η FEMEN άρχισε να γκρεμίζει το κομμάτι από το ιστορικό τείχος που κοσμούσε τον προαύλιο χώρο στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Κίεβο

Ουκρανία: Γυμνόστηθη ακτιβίστρια επιτέθηκε με βαριοπούλα στο... Τείχος του Βερολίνου!
Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στην Ουκρανία, έξω από το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας στο Κίεβο, όταν μία γυμνόστηθη ακτιβίστρια εισέβαλε στις εγκαταστάσεις και κρατώντας μία βαριοπούλα, άρχισε να γκρεμίζει το κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο κοσμεί τον προαύλιο χώρο.



Η νεαρή γυναίκα ανήκει στο κίνημα FEMEN και η επίθεση πραγματοποιήθηκε ακριβώς την ώρα που στο Βέλγιο, στις Βρυξέλλες, διεξαγόταν η συνάντηση της ουκρανικής αντιπροσωπείας με τους επιτελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ακτιβίστρια είχε γραμμένο στην πλάτη της το μήνυμα «γκρέμισε το τείχος». Όπως δήλωσε στους παριστάμενους, το μήνυμά της είναι εναντίον εκείνων που υψώνουν τείχη απέναντι στην πορεία της Ουκρανίας προς το «δημοκρατικό της μέλλον στην Ευρώπη».
Κλείσιμο

Το διάστημα αυτό διεξάγεται η συζήτηση για την ελεύθερη βίζα των Ουκρανών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Τείχος του Βερολίνου, το οποίο γκρεμίστηκε το 1989, συμβολίζει την εποχή εκείνη που η Ευρώπη χωριζόταν σε Ανατολική και Δυτική, ως κατάλοιπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης