Ο Ερντογάν πιέζει την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για μείωση επιτοκίων

Ο Ερντογάν πιέζει την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για μείωση επιτοκίων

Μέσα σε δύο βδομάδες το δολάριο από 3,00 τουρκικές λίρες ανέβηκε στις 3,38

Ο Ερντογάν πιέζει την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για μείωση επιτοκίων
Σε μείωση επιτοκίων ζητά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
να προβεί η Κεντρική Τράπεζα της
Τουρκίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην τουρκική οικονομία εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου. 

Κλείσιμο
«Δεν γίνεται αυτοί να περνούν καλά κι εγώ να τρώω τα χαστούκια», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος επειδή το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε σοβαρό αδιέξοδο. Ήδη μέσα σε δύο βδομάδες το δολάριο από 3,00 τουρκικές λίρες ανέβηκε στις 3,38 . Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα συνέρχεται για να αποφασίσει πως να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να σταματήσει την υποτίμηση της λίρας. 

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν πρέπει να μένουν για πάντα υπό την πίεση του δολαρίου, καθώς αυτοί που το διαχειρίζονται, κερδίζουν τεράστια ποσά χρημάτων. «Επικρίνω την Κεντρική Τράπεζα για το θέμα των επιτοκίων έστω και αν δεν έχω δικαίωμα παρέμβασης αφού είναι ανεξάρτητος θεσμός, αλλά εγώ είμαι αυτός που τρώει το χαστούκι από τον λαό. Ας βρουν κι εκείνοι λύση. Δεν γίνεται εκείνοι να περνούν καλά κι εγώ να τρώω τα χαστούκια», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι μια λύση είναι να ενισχύσουν την αγορά του χρυσού. 

Δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας έκανε και η αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σελίν Σαγιέκ Μποκέ, καθώς δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ενώπιον μιας κρίσης άνευ προηγουμένου. Μεταξύ άλλων είπε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι προσωρινή. 

«Ίσως αυτή η κρίση να μετατραπεί σε χρηματοπιστωτική κρίση και στη συνέχεια να ακολουθήσει κρίση στον τραπεζικό τομέα. Αυτή η κρίση δεν μοιάζει ούτε με εκείνη που είδαμε το 1994, ούτε του 2001, ούτε και του 2009. Είναι μια κρίση του πραγματικού τομέα» δήλωσε η ίδια. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης