Ρόμνεϊ ή Τζουλιάνι; Ο Τραμπ δυσκολεύεται να διαλέξει τον νέο ΥΠΕΞ

Ρόμνεϊ ή Τζουλιάνι; Ο Τραμπ δυσκολεύεται να διαλέξει τον νέο ΥΠΕΞ

Μετά το ηρωικό «όχι» του Νιου Γκίνγκριτς για το νευραλγικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε συνεχείς επαφές με δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ρόμνεϊ ή Τζουλιάνι; Ο Τραμπ δυσκολεύεται να διαλέξει τον νέο ΥΠΕΞ
Ρόμνεϊ ή Τζουλιάνι; Ο Ντόναλντ Τραμπ
δυσκολεύεται να διαλέξει έναν από τους δύο για το υπουργείο Εξωτερικών των
HΠΑ, αν και φαίνεται να προτιμά τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα «Wall Street Journal».     

Κλείσιμο
Μετά το ηρωικό «όχι» του Νιου Γκίνγκριτς για το νευραλγικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε συνεχείς επαφές με δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον Μορμόνο Μιτ Ρόμνεϊ και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι. 

Με τον Γκίνγκριτς να ξεκαθαρίζει στον Τραμπ ότι προτιμά να μείνει εκτός κυβέρνησης και να προσανατολιστεί στην στρατηγική που θα έχει στόχο στη συσπείρωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Αμερικανός Μίδας στράφηκε στον άσπονδο φίλο του, Μιτ Ρόμνεϊ για το χαρτοφυλάκιο αυτό, όπως αναφέρουν πηγές του αμερικανικού δικτύου «NBC News». 

Αν και ο Τραμπ ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Μορμόνου όταν διεκδικούσε το προεδρικό χρίσμα, στη συνέχεια οι δύο άντρες δεν τα βρήκαν. Τώρα, όμως, ο Τραμπ φέρεται να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στον Ρόμνεϊ προσφέροντάς του το υπουργείο Εξωτερικών. 

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012, στις οποίες ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, είχε χαρακτηρίσει «τσαρλατάνο» και «απατεώνα» τον Τραμπ ενώ τέθηκε επικεφαλής του κινήματος εναντίον του, με στόχο να του κλείσει τον δρόμο για το χρίσμα του κόμματος. Τώρα όμως ο Τραμπ σκέφθηκε ότι πρέπει να συμφιλιωθεί με τον σκληροπυρηνικό Ρόμνεϊ για να τα έχει καλά με ένα  σημαντικό «κομμάτι» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.  

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», o νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ «καλοβλέπει» για το συγκεκριμένο πόστο και τον πρώην δήμαρχο του «Μεγάλου Μήλου», Ρούντι Τζουλιάνι. 

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τζουλιάνι έπινε νερό στο στο όνομα του Αμερικανού Μίδα επικρίνοντας παράλληλα δριμύτατα τους Δημοκρατικούς. Ο Τζουλιάνι υπερασπίζεται με θέρμη τις εξαγγελίες του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, στα προγράμματα της καλωδιακής τηλεόρασης. Το όνομά του ακούγεται και για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης