Die Presse: To ελληνικό χρέος «χωρίζει» Ομπάμα - Μέρκελ

Die Presse: To ελληνικό χρέος «χωρίζει» Ομπάμα - Μέρκελ

Καμία αναφορά στο ελληνικό ζήτημα κατά τη χθεσινή τους συνάντηση - Η αυστριακή εφημερίδα σχολιάζει: «Μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν διαφωνίες και για άλλα θέματα όπως το θέμα του ελεύθερου εμπορίου αλλά και τις υποκλοπές της NSA, η οποία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Μέρκελ»

Die Presse: To ελληνικό χρέος «χωρίζει» Ομπάμα - Μέρκελ
Οι αγκαλιές και τα φιλιά της Μέρκελ και του Ομπάμα στο Βερολίνο, δεν κρύβουν τις διαφωνίες που είχαν κατά την οκταετή θητεία του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Die Presse», μεταξύ των δύο ηγετών δεν ήταν πάντα όλα καλά. Ένα από τα θέματα που τους χώριζε ήταν η ελάφρυνση του
ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στα θέματα με τα οποία διαφωνούσαν
Μέρκελ
Κλείσιμο
και Ομπάμα
σχολιάζοντας όμως, πως παρά τις διαφωνίες τους, ο άξονας Βερολίνου - Ουάσινγκτον παρέμεινε άθικτος. «Τώρα, όμως με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο άξονας αυτός γίνεται εύθραυστος», υπογραμμίζει η εφημερίδα «Die Presse».  



«Για το θέμα της Ελλάδας, ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει να διαφωνεί με την Άνγκελα Μέρκελ. Αυτός, από την Αθήνα όπου βρέθηκε αυτή την εβδομάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αυτή δεν το κάνει», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν διαφωνίες και για άλλα θέματα όπως το θέμα του ελεύθερου εμπορίου αλλά και τις υποκλοπές της NSA, η οποία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Μέρκελ».

«Κατασκοπεία ανάμεσα σε φίλους δεν πρέπει να γίνεται» είχε δηλώσει η Γερμανίδα καγκελάριος όταν είχαν αποκαλυφθεί οι τηλεφωνικές υποκλοπές. «Στην ουσία όμως ο άξονας Βερολίνου-Ουάσιγκτον παρέμεινε άθικτος», επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα. 

«Δεν θα μπορούσε να φανταστώ πιο αξιόπιστο εταίρο στην παγκόσμια σκηνή», έσπευσε να τονίσει χθες από το Βερολίνο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο χρόνος τώρα μετράει αντίστροφα. Ο Ομπάμα θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Στον Λευκό Οίκο έρχεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο μεγάλος άγνωστος της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης