Κοινό άρθρο Ομπάμα - Μέρκελ: Είμαστε πιο δυνατοί όταν συνεργαζόμαστε

Κοινό άρθρο Ομπάμα - Μέρκελ: Είμαστε πιο δυνατοί όταν συνεργαζόμαστε

Στο περιοδικό Wirtschaftswoche, οι δύο πολιτικοί ηγέτες διαμήνυσαν ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση

Κοινό άρθρο Ομπάμα - Μέρκελ: Είμαστε πιο δυνατοί όταν συνεργαζόμαστε
Κοινό κάλεσμα υπέρ μίας κοινωνικά υπεύθυνης οικονομίας, που θα βασίζεται όμως στην ελεύθερη αγορά και το διεθνές εμπόριο απευθύνουν με κοινό άρθρο τους ο Μπάρακ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως τονίζουν, Γερμανοί και Αμερικανοί θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία να «χτίσουν» τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο με βάση τις δικές τους αξίες και ιδέες. 

Σημείωσαν δε, ότι οι δύο κυβερνήσεις οφείλουν στις επιχειρήσεις, στους πολίτες αλλά και σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία να διευρύνουν και να εμβαθύνουν την συνεργασία ΗΠΑ και Γερμανίας. 

Κλείσιμο
«Είμαστε πιο δυνατοί όταν εργαζόμαστε μαζί» είπαν Ομπάμα και Μέρκελ, και συμπλήρωσαν: «Η συνεργασία μας είναι πιο σημαντική από ποτέ τώρα που η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ποτέ και η παγκόσμιες προκλήσεις είναι πιο μεγάλες από ποτέ. 

Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι και οι δύο υποστηρίζουν τη διεθνή νομοθεσία και εργάζονται για να γίνεται σεβαστή σε ολόκληρο τον κόσμο και να θεωρείται προαπαιτούμενο για την σταθερότητα και την ευημερία. 

Αν και οι δύο ηγέτες δεν αναφέρουν ονομαστικά τον Ντόναλντ Τραμπ. στέλνουν σειρά μηνυμάτων κατά των ξενοφοβικών θέσεων που έχει υιοθετήσει, ειδικά όσον αφορά την προσφυγική κρίση και την προστασία του κλίματος της Γης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης