ΗΠΑ: Καθηγητής Στατιστικής κέρδισε 100.000 δολάρια χάρη στις πιθανότητες!

ΗΠΑ: Καθηγητής Στατιστικής κέρδισε 100.000 δολάρια χάρη στις πιθανότητες!

Σε μια πρόσφατη κλήρωση του λαχείου Powerball, η πιθανότητα να κερδίσει με το δελτίο που αγόρασε ήταν 1 στις 913.129. Ήταν όμως εκείνος που κέρδισε 100.000 δολάρια

ΗΠΑ: Καθηγητής Στατιστικής κέρδισε 100.000 δολάρια χάρη στις πιθανότητες!
Ο Νίκολας Καπούρ, καθηγητής Στατιστικής στο πανεπιστήμιο Fairfield του Κονέκτικατ, γνωρίζει μερικά πράγματα για τις πιθανότητες. Αποτελεί, άλλωστε, το αντικείμενό του

Σε μια πρόσφατη κλήρωση του λαχείου Powerball, η πιθανότητα να κερδίσει με το δελτίο που αγόρασε ήταν 1 στις 913.129. Ήταν όμως εκείνος που κέρδισε 100.000 δολάρια! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πιθανότητες να κερδίσει το μεγάλο τζακ ποτ είναι περίπου 1 στις 300 εκατομμύρια, όμως αυτές για να κερδίσει κάποιος οποιοδήποτε ποσό είναι σαφώς μεγαλύτερες.

«Κάποιος μπορεί να νικήσει τις πιθανότητες, ιδίως όταν τις διδάσκει», παραδέχτηκε σε τηλεοπτικό σταθμό της Νέας Υόρκης. Διευκρίνισε δε ότι «ο καθηγητής μέσα μου λέει να μείνω στους αριθμούς, όμως ο νικητής μου λέει ότι είναι απλά τύχη». Ο Καπούρ αποκάλυψε ότι αγοράζει ένα δελτίο την εβδομάδα και θα συνεχίσει να το κάνει.

Κλείσιμο
Η δημοφιλία του Powerball έφτασε στο ζενίθ τον Ιανουάριο όταν το τζακ ποτ του 1,5 δισ. δολαρίων έφερε φρενίτιδα στις τάξεις των επίδοξων νικητών. Και μπορεί οι μαθητές του Καπούρ να μην έφτασαν στην κορυφή αυτή τη φορά, συνειδητοποίησαν όμως ότι μερικές φορές οι πιθανότητες παίζουν ρόλο και μπορούν να είναι με το μέρος σου, αρκεί να παίζεις σωστά το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης