Ρίτσαρντ Ντόκινς: Επιστήμονες, μεταναστεύστε στη Νέα Ζηλανδία για να γλιτώσετε από τη... βλαχιά του Τραμπ

Ρίτσαρντ Ντόκινς: Επιστήμονες, μεταναστεύστε στη Νέα Ζηλανδία για να γλιτώσετε από τη... βλαχιά του Τραμπ

Καλεί τη Νέα Ζηλανδία να γίνει η «Αθήνα» του σύγχρονου κόσμου, παρέχοντας άσυλο στους «διανοούμενους πρόσφυγες» του Brexit και του Τραμπ

Ρίτσαρντ Ντόκινς: Επιστήμονες, μεταναστεύστε στη Νέα Ζηλανδία για να γλιτώσετε από τη... βλαχιά του Τραμπ
Ο εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς δεν είναι... πρωτάρης στην πρόκληση. 

Ορκισμένος υπέρμαχος της αθεΐας και της προοδευτικής σκέψης, ο Βρετανός επιστήμονας προκαλεί κατά καιρούς αίσθηση με τις δηλώσεις του, με τα βιβλία του να σημειώνουν εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις να συζητούνται για καιρό.

Ο «ελευθεριακός σκεπτικιστής» και «κοσμικός ουμανιστής», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, δεν θα μπορούσε φυσικά να αφήσει ασχολίαστη την εκλογή του
Ντόναλντ Τραμπ
Κλείσιμο
, την οποία θεωρεί πλήγμα για την επιστημονική σκέψη. Στον απόηχο λοιπόν και του δικού του... Brexit
, ο βιολόγος διατύπωσε μια αρκετά πρωτότυπη πρόταση προς τους Αμερικανούς και Βρετανούς επιστήμονες, προτρέποντάς τους να μεταναστεύσουν το ταχύτερο δυνατόν προκειμένου να γλιτώσουν από το «μισαλλοδοξία» και την «ασχετοσύνη» που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος σε αυτές τις κοινωνίες.

Μάλιστα, ο 76χρονος απηύθυνε έκκληση στη Νέα Ζηλανδία, ένα κράτος που θεωρεί «βαθιά πολιτισμένο» και οικολογικά ευαισθητοποιημένο, να χορηγήσει υπηκοότητα στους διανοούμενους πρόσφυγες, σώζοντάς τους από την «καταστροφή» που συνέβη στις χώρες τους, εξαιτίας «απαίδευτων, αντι-επιστημονικών» ψηφοφόρων.

«Η επιστήμη και στις δύο χώρες θα υποφέρει: στην περίπτωση της Βρετανίας, από την ξενοφοβικής έμπνευσης διακοπή των σχέσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, που είχαν χτιστεί με πολύ κόπο, και στην περίπτωση της Αμερικής από την εκλογή ενός ανίκανου, ναρκισσιστή, μισογυνιστικού άνδρα ο οποίος αποτελεί ένα αρρωστημένο ανέκδοτο, στη θέση του προέδρου. Και στις δύο περιπτώσεις η καταστροφή θα είναι μακροπρόθεσμη», τονίζει σε άρθρο του ο Ντόκινς.

Όπως υπογραμμίζει «υπάρχουν κορυφαίοι επιστήμονες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ταλαντούχοι και δημιουργικοί άνθρωπο που θέλουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από την μισαλλοδοξία και τη βλαχιά των χωρών καταγωγής τους». Προσπαθώντας δε να... πείσει τη Νέα Ζηλανδία να παρέχει άσυλο σε αυτούς τους απεγνωσμένους ανθρώπους, τονίζει τα εξής: «Η συμβολή των δημιουργικών διανοουμένων στην ευημερία και την πολιτισμική άνθηση ενός έθνους μπορεί να είναι τεράστια. Μπορείτε να μετατρέψετε τη Νέα Ζηλανδία στην "Αθήνα" του σύγχρονου κόσμου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης