Με ιστορική συναυλία του Στινγκ ξανάνοιξε το Μπατακλάν

Με ιστορική συναυλία του Στινγκ ξανάνοιξε το Μπατακλάν

Ο Βρετανός τραγουδιστής ζήτησε από το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των 89 θυμάτων - «Απόψε θυμόμαστε όσους χάθηκαν και γιορτάζουμε τη ζωή και τη μουσική» είπε στα γαλλικά

Με ιστορική συναυλία του Στινγκ ξανάνοιξε το Μπατακλάν
Έναν χρόνο μετά από το τυφλό χτύπημα των τζιχαντιστών στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, που στοίχισε τη ζωή σε 89 ανθρώπους, ο συναυλιακός χώρος άνοιξε ξανά απόψε με μια ιστορικής σημασίας συναυλία του Βρετανού τραγουδιστή Sting.

Κατά την έναρξη της συναυλίας του, ο 65χρονος μουσικός κάλεσε το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην γαλλική πρωτεύουσα στις 13 Νοεμβρίου του 2015, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


Κλείσιμο




«Αυτή τη βραδιά, πρέπει να συμβιβάσουμε δύο αποστολές: καταρχάς να θυμηθούμε εκείνους που έχασαν την ζωή τους στην επίθεση, κατόπιν να γιορτάσουμε την ζωή, τη μουσική σε αυτόν τον ιστορικό χώρο», όπου σκοτώθηκαν 90 θεατές πριν από έναν χρόνο, ενώ παρακολουθούσαν μια συναυλία, είπε ο διάσημος καλλιτέχνης προς το πλήθος, μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Ο Στινγκ, ο οποίος είχε δώσει συναυλία στο Μπατακλάν με τους Police στις 23 Απριλίου 1979, είχε δηλώσει πριν την έναρξη της συναυλίας ότι «θα σεβαστεί τη μνήμη αυτών που χάθηκαν». Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ενώ η αίθουσα του Μπατακλάν, μέγιστης χωρητικότητας 1.497 ατόμων, γέμισε με πολλούς προσκεκλημένους - κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων - και ελάχιστους επισήμους.  












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης