O Moby «τα 'χώνει» στους συμπατριώτες του για τον Τραμπ: Αμερική, τι σκ@τά έχεις πάθει;

O Moby «τα 'χώνει» στους συμπατριώτες του για τον Τραμπ: Αμερική, τι σκ@τά έχεις πάθει;

Ίσως η πιο... τσαντισμένη αντίδραση καλλιτέχνη για την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ που είδαμε τις τελευταίες μέρες

O Moby «τα 'χώνει» στους συμπατριώτες του για τον Τραμπ: Αμερική, τι σκ@τά έχεις πάθει;
Η ψυχρολουσία της εκλογής Τραμπ
προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις τα περασμένα 24ωρα στον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο των ΗΠΑ, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου είχε ταχθεί ανοιχτά το περασμένο διάστημα υπέρ της Δημοκρατικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον.

Τα τελευταία «τρελά» 24ωρα είδαμε Αμερικανούς σελέμπριτις να βάζουν τα κλάματα (Μάιλι Σάιρους), να προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους συνιστώντας ψυχραιμία (Ρόμπερτ ντε Νίρο) και να προσπαθούν να εστιάσουν στην πρακτική πλευρά του ζητήματος (Μάικλ Μουρ).

Κλείσιμο
Αυτό ωστόσο που έλειπε από τη συνταγή ήταν... μια γερή κατσάδα προς τους Αμερικανούς από έναν συμπατριώτη τους ο οποίος, εκτός από την εξαιρετικά πετυχημένη καριέρα του στη μουσική, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και στην προστασία του περιβάλλοντος, δύο πράγματα για τα οποία ο Τραμπ δεν δίνει δεκάρα, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πορεία του.

Με μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο billboard με τίτλο «Αμερική, τι σκ@τά έχεις πάθει;», ο διάσημος DJ, μουσικός και ακτιβιστής «τα ΄χώνει» γερά στους συμπατριώτες του Αμερικανούς, αποκαλύπτοντας όλον τον παραλογισμό του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος.

Διαβάστε παρακάτω μερικά αποσπάσματα του πραγματικά ενδιαφέροντος κειμένου:

«Αμερική, γιατί φοβάσαι τόσο πολύ να δεις τις αποδείξεις; Καπνίζεις τσιγάρα, πιστεύοντας με αφέλεια πως δεν θα σε σκοτώσουν. Τρως σκουπίδια, πιστεύοντας ότι δεν θα σε κάνουν παχύσαρκο και δεν θα σε αρρωστήσουν. Και τώρα εξέλεξες τον Ντόναλντ Τραμπ.

Χριστιανοί και υπερασπιστές των οικογενειακών αξιών στήριξαν μαζικά έναν άντρα με δύο διαζύγια που καυχιέται ανοιχτά ότι απατάει τη γυναίκα του και ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε γυναίκα. 30% των Λατινοαμερικάνων στήριξαν έναν άνθρωπο που τους βρίζει συστηματικά και έχει αποκαλέσει τους Μεξικανούς «βιαστές». 45% των γυναικών ψήφισαν έναν άνδρα που κομπάζει ότι μπορεί να αρπάζει όποια γυναίκα θέλει από το μ@@νί και αποκαλεί άλλες γυναίκες «γουρούνια». Ο επιχειρηματικός κόσμος ψήφισε έναν άνδρα που έχει οδηγήσει σχεδόν τις μισές του επιχειρήσεις σε χρεοκοπία.

Κάνοντας όλα τα παραπάνω, στέρησαν την προεδρία από μια έμπειρη και πρακτική γυναίκα, το μόνο λάθος της οποίας ήταν ότι βρέθηκε στο στόχαστρο μιας εκστρατείας «λάσπης» των Ρεπουμπλικανών που διαρκεί 30 χρόνια τώρα. Ως προοδευτικός άνθρωπος ξέρω ότι πρέπει να είμαι διπλωματικός και να δείξω κατανόηση αλλά δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι: Αμερική, τι σκ@τά έχεις πάθει; Βέβαια, στη συνέχεια ρωτάω τον εαυτό μου τη θλιβερή ερώτηση: Γιατί εκπλήσσεσαι; Πρόκειται για την ίδια χώρα που τρέφεται μόνο με burger king και νομίζει ότι δεν θα αρρωστήσει αλλά παράλληλα θεωρεί εθνική προδοσία να χορηγήσεις επιτέλους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 20 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Τραμπ θα καταλήξει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ή θα τελειώσει τη θητεία του με μονοψήφιο ποσοστό έγκρισης. Και τότε επιτέλους η Αμερική θα συνειδητοποιήσει ότι οι Ρεπουμπλικανοί είναι, με μια λέξη, φρικτοί. Ότι καταστρέφουν την οικονομία της χώρες και μετά καλούνται οι Δημοκρατικοί να την σώσουν, για να έρθει πάλι ένας Ρεπουμπλικανός πρόεδρος να τη διαλύσει.

Στο μεταξύ, το κλίμα θα υποφέρει, οι φτωχές πόλεις θα υποφέρουν, τα παιδιά θα υποφέρουν, τα ζώα θα υποφέρουν, οι θάνατοι από όπλα θα συνεχίσουν να είναι στα ύψη, όλοι μας θα υποφέρουμε. Κι αυτό επειδή οι Αμερικανοί ζούνε σε αυτόν τον γεμάτο ψευδαισθήσεις κόσμο τους, αρνούμενοι να δούνε τα στοιχεία που είναι μπροστά στα μάτια τους.

Αυτά είναι όμως τα γεγονότα: το junk food σας παχαίνει και σας σκοτώνει. Τα τσιγάρα σας προκαλούν καρκίνο. Και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας ρατσιστής μισογύνης που έχει καταστρέψει άπειρες επιχειρήσεις και θα είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει δει αυτή η χώρα.

Moby»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης