Μάικλ Μουρ: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει η Αμερική μετά την εκλογή Τραμπ

Μάικλ Μουρ: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει η Αμερική μετά την εκλογή Τραμπ

Ο διάσημος παραγωγός ντοκιμαντέρ, συγγραφέας και ακτιβιστής καλεί τους συμπατριώτες του να ετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν την «μοχθηρία» και την «τρέλα»  που τους επιφυλάσσει το μέλλον

Μάικλ Μουρ: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει η Αμερική μετά την εκλογή Τραμπ
Παρά το γεγονός ότι είχε προβλέψει με ακρίβεια τη νίκη του Τραμπ εδώ και αρκετό καιρό, ο Μάικλ Μουρ άφησε τους κομπασμούς για αυτούς που δεν συνειδητοποιούν... την κρισιμότητα της κατάστασης και δημοσίευσε μια λίστα με πέντε επείγουσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί η Αμερική, την «επόμενη μέρα» της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ
στις προεδρικές εκλογές.

Ο διάσημος παραγωγός ντοκιμαντέρ, συγγραφέας και ακτιβιστής ετοιμάζεται για... μάχη και καλεί τους συμπατριώτες του να ξεπεράσουν το σοκ της επικράτησης του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου και να ετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν την «μοχθηρία» και την «τρέλα»  που τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Κλείσιμο
Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση του ταλαντούχου ντοκυμαντερίστα:

«Η λίστα υποχρεώσεων της επόμενης ημέρας: 

1. Πάρτε πίσω το Κόμμα των Δημοκρατικών και επιστρέψτε το στον λαό. Μας απογοήτευσαν οικτρά.

2. Απολύστε όλους τους αναλυτές, δημοσκόπους και οποιονδήποτε άλλον εργαζόμενο στα media επαναλάμβανε μετά μανίας το ίδιο αφήγημα, αρνούμενος να ακούσει ή να αναγνωρίσει τι πραγματικά συνέβαινε. Οι ίδιοι φανφαρολόγοι θα μας πουν τώρα ότι πρέπει να επουλώσουμε τα τραύματα του διχασμού και να ενωθούμε. Τις επόμενες μέρες θα ακούμε μόνο τέτοιες βλακείες. Μην τους δίνετε βήμα.

3. Οποιοσδήποτε Δημοκρατικός βουλευτής δεν ξύπνησε την επόμενη των εκλογών έτοιμος να πολεμήσει και να προβάλει αντίσταση, όπως ακριβώς έκαναν οι Ρεπουμπλικανοί κάθε μέρα επί οχτώ ολόκληρα χρόνια για τον Ομπάμα, πρέπει να αποσυρθεί και να αφήσει εμάς που ξέρουμε τι μας γίνεται να ηγηθούμε της μάχης ενάντια στη μοχθηρία και την τρέλα που μας επιφυλάσσει το μέλλον.

4. Πρέπει να σταματήσουμε όλοι να δηλώνουμε «αποσβολωμένοι» και «σοκαρισμένοι». Είναι σαν να ομολογείτε ότι ζούσατε σε μια φούσκα και δεν δίνατε καμία σημασία στους συνανθρώπους σας και την απελπισία τους. Μετά από ΧΡΟΝΙΑ αδιαφορίας απέναντί τους και από τα δύο κόμματα, ο θυμός και η ανάγκη για εκδίκηση ενάντια στο σύστημα ολοένα και φούσκωνε. Και τότε ήρθε ένας TV star που συμπαθούσαν, ο οποίος είχε ως σχέδιο να καταστρέψει και τα δύο κόμματα και να τους πει «Απολύεστε!». Η νίκη του Τραμπ δεν είναι έκπληξη. Δεν ήταν ποτέ ανέκδοτο. Το γεγονός ότι τον αντιμετώπισαν έτσι του έδωσε δύναμη. Είναι ένα πλάσμα και δημιούργημα των media και τα media δεν θα το παραδεχτούν ποτέ.

5. Πείτε αυτή τη φράση σε όσους όλους θα συναντήσετε σήμερα: «Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ». Η πλειοψηφία των Αμερικανών την προτιμούσε από τον Τραμπ. Τελεία και παύλα. Εάν ξυπνήσατε σήμερα το πρωί πιστεύοντας ότι ζείτε σε μια γαμ...νη χώρα, δεν ισχύει. Ο μόνος λόγος που ο Τραμπ είναι πρόεδρος είναι εξαιτίας ενός απαρχαιωμένου εκλογικού συστήματος του 18ου αιώνα. Μέχρι να αλλάξει αυτό, θα συνεχίσουμε να έχουμε προέδρους που δεν εκλέξαμε και δεν θέλαμε. Ζείτε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή, ότι οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται ισότιμα με τους άνδρες, ότι πρέπει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση να είναι δωρεάν. Που δεν θέλουν να εισβάλουμε σε άλλες χώρες, θέλουν αύξηση του κατώτατου μισθού και αποζητούν ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα είναι πραγματικά για όλους. Τίποτα από αυτά δεν έχει αλλάξει. Ζούμε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των πολιτών είναι φιλελεύθεροι. Απλώς μας λείπει η φιλελεύθερη ηγεσία που μπορεί να μας εκπροσωπήσει. 

Ας προσπαθήσουμε να ξεμπερδεύουμε με όλα αυτά μέχρι το μεσημέρι.


Μάικλ Μουρ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης