Καναδάς: Δύτης ανακάλυψε μια ξεχασμένη ατομική βόμβα από το Ψυχρό Πόλεμο

Καναδάς: Δύτης ανακάλυψε μια ξεχασμένη ατομική βόμβα από το Ψυχρό Πόλεμο

Στην αρχή ο δύτης Σον Σμιριτσίνσκι νόμιζε ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα UFO όταν είδε την τεράστια βόμβα στον βυθό στο αρχιπέλαγος της Haida Gwaii περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά των ακτών του Καναδά

Καναδάς: Δύτης ανακάλυψε μια ξεχασμένη ατομική βόμβα από το Ψυχρό Πόλεμο
Μπροστά σε ένα παράξενο θέαμα ήρθε ο Καναδός δύτης Σον Σμιριτσίνσκι όταν βρήκε εντελώς τυχαία στον βυθό της θάλασσας στην Βρετανική Κολούμπια μια ατομική βόμβα, η οποία είχε χαθεί πριν από αρκετές δεκαετίες στην καρδιά του ψυχρού πολέμου.

Στην αρχή ο Σον νόμιζε ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα UFO όταν είδε την τεράστια βόμβα στον βυθό στο αρχιπέλαγος της Haida Gwaii περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά των ακτών του Καναδά. 

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του καναδικού ναυτικού για να ερευνήσουν την καταγγελία.

Κλείσιμο
«Έψαχνα για ψάρια για την επόμενη μέρα. Έκανα μια διερευνητική βουτιά και σταδιακά απομακρύνθηκα από το σκάφος μου. Μετά βρήκα κάτι που ποτέ ξανά δεν είχα δει» είπε ο ίδιος μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση του Καναδά. 

«Το αντικείμενο ήταν τεράστιο, γύρω στα 4 μέτρα. Έμοιαζε με μια κουλούρα ψωμί κομμένη στη μέση και γύρω της είχε μεγάλα μπουλόνια σαν ημισφαίρια. Είναι το πιο παράξενο αντικείμενο που έχω δει ποτέ», πρόσθεσε ο Σον Σμιριτσίνσκι.

Πρόκειται για μια βόμβα τύπου Mark-4 που είχε χαθεί σε αυτήν την περιοχή όταν ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-36 συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στις 13 Φεβρουαρίου του 1950 κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης