Τσαβούσογλου: Τέλος μέσα στο '16 στη συμφωνία με την ΕΕ αν δεν καταργηθεί η βίζα

Τσαβούσογλου: Τέλος μέσα στο '16 στη συμφωνία με την ΕΕ αν δεν καταργηθεί η βίζα

«Η υπομονή μας εξαντλείται. Αναμένουμε μιαν απάντηση (σ.σ. της Ε.Ε) αυτές τις μέρες. Εάν δεν έλθει, θα καταγγείλουμε τη συμφωνία» δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Τσαβούσογλου: Τέλος μέσα στο '16 στη συμφωνία με την ΕΕ αν δεν καταργηθεί η βίζα
Με κατάργηση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό
μέσα στο 2016 απειλεί ανοιχτά ο υπουργός Εξωτερικών της
Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αν δεν προχωρήσει άμεσα η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους.

Κλείσιμο
«Δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Είχαμε πει αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου. Η υπομονή μας εξαντλείται. Αναμένουμε μιαν απάντηση (σ.σ. της Ε.Ε) αυτές τις μέρες. Εάν δεν έλθει, θα καταγγείλουμε τη συμφωνία» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Zuericher Zeitung (NZZ).

«Τηρούμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ευρώπη. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία μας με την Ε.Ε. στο θέμα αυτό» συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι ττα τελευταία 14 χρόνια αλλάξαμε πολλά κατόπιν συστάσεων της Ε.Ε. Εάν όμως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύσουν τους αντιτρομοκρατικούς τους νόμους και η Τουρκία ενθαρρυνθεί να αποδυναμώσει του δικούς της, τότε ο λαός μας θα το εκλάβει ως αποδυνάμωση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Ο Τσαβούσογλου απορρίπτει επίσης έναν ενδεχόμενο συμβιβασμό και θεωρεί ότι έχουν γίνει ήδη υποχωρήσεις σε πολλά θέματα και στο θέμα της τρομοκρατίας δεν βλέπει καμιά άλλη δυνατότητα: «Στο θέμα αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά παραχώρηση στην E.E. Oι Ευρωπαίοι δεν έζησαν την απόπειρα πραξικοπήματος. Δεν πολεμούν κατά όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, του Ισλαμικού Κράτους, PKK, και του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η Ευρώπη αντί να δίνει μαθήματα στην Τουρκία θα έπρεπε να λάβει μέτρα κατά των ρατσιστικών κινημάτων, της ξενοφοβίας , του αντισημιτισμού και της Ισλαμοφοβίας», είπε.

Όπως σημειώνει η ελβετική εφημερίδα οι επικριτές της Τουρκίας κατηγορούν την ηγεσία της ότι με τη βοήθεια αυτών των αντιτρομοκρατικών νόμων φιμώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους και τους δυσάρεστους σε αυτήν δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης