Αυτή είναι η μόνη γυναίκα που γεννήθηκε πριν το 1900 και ζει ακόμη

Αυτή είναι η μόνη γυναίκα που γεννήθηκε πριν το 1900 και ζει ακόμη

Η Ιταλίδα Έμα Μοράνο γεννήθηκε το 1899 και στις 27 Νοεμβρίου θα σβήσει 117 κεράκια - Το μυστικό της μακροζωίας της, όπως η ίδια υποστηρίζει, είναι τα αυγά και η ανεξαρτησία

Αυτή είναι η μόνη γυναίκα που γεννήθηκε πριν το 1900 και ζει ακόμη
Έχει ζήσει τρεις αιώνες και μάλιστα θεωρείται το τελευταίο άτομο εν ζωή που γεννήθηκε το 19ο αιώνα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητάς της, η Ιταλίδα Έμα Μοράνο γεννήθηκε το 1899 και στις 27 Νοεμβρίου θα σβήσει 117 κεράκια. Το μυστικό της μακροζωίας της, όπως η ίδια υποστηρίζει, είναι τα αυγά και η ανεξαρτησία. 

«Τρώω δύο ή τρία αυγά την ημέρα και τίποτα άλλο. Τρώω και κανένα παξιμάδι. Δεν τρώω πολύ γιατί δεν έχω πλέον δόντια», εξηγεί η υπέργηρη Ιταλίδα.

Κλείσιμο
Η Έμα εμφάνισε αναιμία σε ηλικία 20 ετών και τότε ένας γιατρός την συμβούλευσε να τρώει τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά και ένα βρασμένο. Ακολούθησε από τότε πιστά αυτή τη συμβουλή και θα πρέπει να έφαγε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 100 χιλιάδες αυγά.

Ο γιατρός που την παρακολουθεί τα τελευταία 27 χρόνια επιβεβαιώνει τα όσα λέει η ασθενής του:«Η Έμα έτρωγε πάντα πολύ λίγα λαχανικά και πολύ λίγα φρούτα. Όταν την συνάντησα έτρωγε τρία αυγά την ημέρα, δύο αυγά ωμά το πρωί και μία ομελέτα το μεσημέρι, ενώ το βράδυ έτρωγε ελάχιστο κοτόπουλο». Τα τελευταία χρόνια δεν τρώει ούτε κοτόπουλο, παρά μόνο μερικά παξιμάδια. «Δεν θέλει να τρώει κρέας γιατί δεν της αρέσει και κυρίως γιατί κάποιος της είπε ότι είναι καρκινογόνο», προσθέτει ο γιατρός της.

Η Έμα απεχθάνεται τα γλυκά και λατρεύει τη μοναξιά. Το 1938 χώρισε από τον βίαιο σύζυγό της. Το μονάκριβο παιδί της πέθανε σε ηλικία 7 ετών κι από τότε έζησε μόνη της δουλεύοντας ως την ηλικία των 75  ετών σ' ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει τσάντες από καραβόπανο. Έως την ηλικία των 115 ετών, ήταν πολύ ανεξάρτητη και αυτόνομη όμως, πέρυσι αναγκάστηκε να καλέσει μια νοσοκόμα κοντά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης