Δείτε εικόνες: Το καταφύγιο του Χίτλερ «ζωντανεύει» ξανά σε μουσείο στο Βερολίνο

Δείτε εικόνες: Το καταφύγιο του Χίτλερ «ζωντανεύει» ξανά σε μουσείο στο Βερολίνο

Το πραγματικό καταφύγιο γκρεμίστηκε πριν από λίγο καιρό, όμως μια πιστή αναπαράστασή του, θα δοθεί στο κοινό για επισκέψεις

Δείτε εικόνες: Το καταφύγιο του Χίτλερ «ζωντανεύει» ξανά σε μουσείο στο Βερολίνο
Το  Führerbunker, το τελευταίο οχυρό του Αδόλφου Χίτλερ, είναι ένα αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα υπόγειων χώρων στο Βερολίνο, στο οποίο ο Χίτλερ διέμεινε τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου βρίσκοντας καταφύγιο και στο οποίο επίσης βρήκε τον θάνατο αυτοκτονώντας, μαζί με τη γυναίκα του, την Εύα Μπράουν.

Το δωμάτιο, μέσα στο ο οποίο ο Χίτλερ αυτοκτόνησε και το οποίο, μαζί με το υπόλοιπο καταφύγιο έχει χτιστεί από το διάσημο αρχιτέκτονα Άλμπερτ Σπεερ, που είναι υπεύθυνος για πολλά κτίρια του Βερολίνου, πρόκειται να ξαναζωντανέψει σε μουσείο της Γερμανίας.

Κλείσιμο


Το πραγματικό καταφύγιο γκρεμίστηκε πριν από λίγο καιρό, όμως μια πιστή αναπαράστασή του, θα δοθεί στο κοινό για επισκέψεις. Μπροστά θα είναι τοποθετημένο ένα μεγάλο τζάμι, ώστε να αποτρέπονται νεοναζί, από το να ποζάρουν πολύ κοντά στα αντικείμενα που αναπαριστούν μέρος της καθημερινότητας του εθνικοσοσιαλιστή Αυστριακού.



Αν και το κοντινό μουσείο «Τοπογραφίας του τρόμου» που αποτυπώνει τα περισσότερα από τα εγκλήματα των Ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κατηγόρησε το ιδιωτικό μουσείο για επιχείρηση επίδειξης, ο Βίλαντ Γκίμπερ, υπεύθυνος αναπαράστασης του πρότζεκτ, τονίζει ότι ο σκοπός είναι καθαρά ιστορικός και όχι προσπάθεια να προσελκύσει νεοναζί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης