Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε πόλη κοντά στη Χάμα

Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε πόλη κοντά στη Χάμα

«Μονάδες των ένοπλων δυνάμεών μας σε συνεργασία με δυνάμεις της λαϊκής άμυνας ανέκτησαν τον έλεγχο του δήμου της Σόραν και των αγροκτημάτων που την περιβάλλουν», ανέφεραν οι πηγές

Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε πόλη κοντά στη Χάμα
Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε την πόλη Σόραν, βόρεια της Χάμας, αποσπώντας τη σήμερα από τα χέρια των ανταρτών, ανέφεραν μια πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Μονάδες των ένοπλων δυνάμεών μας σε συνεργασία με δυνάμεις της λαϊκής άμυνας ανέκτησαν τον έλεγχο του δήμου της Σόραν και των αγροκτημάτων που την περιβάλλουν», ανέφερε η πηγή.

Παραστρατιωτικοί από τη Συρία και από άλλα κράτη μάχονται στο πλευρό του συριακού στρατού.

Κλείσιμο
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι η προέλαση του στρατού στην πόλη έγινε με την προκάλυψη σφοδρών βομβαρδισμών με ρουκέτες, όλμους, αλλά και «βαρέλια με εκρηκτικά», αυτοσχέδιες βόμβες που ρίπτονται από ελικόπτερα.

Αντάρτες, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστών, έχουν καταλάβει πολλά χωριά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Χάμας, στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης δυτικής Συρίας, τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πρόσφατες εχθροπραξίες στη Συρία είναι σφοδρότερες στη βορειοδυτική Συρία, κυρίως στο Χαλέπι, σε θύλακες που ελέγχουν αντάρτες κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στη βόρεια Χάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης