Πακιστάν: Ζευγάρι στραγγαλίστηκε επειδή η γυναίκα είχε παρατήσει τον πρώην άντρα της!

Πακιστάν: Ζευγάρι στραγγαλίστηκε επειδή η γυναίκα είχε παρατήσει τον πρώην άντρα της!

Ένα «συμβούλιο της φυλής» στο οποίο μετείχαν ο πρώην σύζυγος και μέλη της οικογένειάς του, ενεργώντας εκτός κάθε νομικού πλαισίου, καταδίκασε το ζευγάρι σε θάνατο

Πακιστάν: Ζευγάρι στραγγαλίστηκε επειδή η γυναίκα είχε παρατήσει τον πρώην άντρα της!
Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες με την κατηγορία ότι διέταξαν την εκτέλεση και σκότωσαν ένα ζευγάρι για να ξεπλύνουν την «τιμή της οικογένειας», λίγες μόλις ημέρες μετά την αυστηροποίηση του νόμου που τιμωρεί τέτοιου είδους εγκλήματα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα θύματα, ο Ασμάτ και η Ιρφάνα, παντρεύτηκαν πέρσι και εγκαταστάθηκαν στο ανατολικό Καράτσι. Η Ιρφάνα είχε εγκαταλείψει τον πρώτο σύζυγό της με τον οποίο έμενε στις δυτικές συνοικίες αυτής της μεγαλούπολης.

Ένα τζιργκά, δηλαδή ένα «συμβούλιο της φυλής» στο οποίο μετείχαν ο πρώην σύζυγος και μέλη της οικογένειάς του, συγκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες για να συζητήσει την υπόθεση. Ενεργώντας εκτός κάθε νομικού πλαισίου, το ψευδο-δικαστήριο καταδίκασε το ζευγάρι σε θάνατο.

Κλείσιμο
Ο Ασμάτ και η Ιρφάνα στραγγαλίστηκαν και κατόπιν ενταφιάστηκαν σε ένα κοιμητήριο από τα μέλη του τζιργκά, ανέφερε ο αξιωματικός Τζαβέντ Άκμπαρ.

Περίπου χίλιες Πακιστανές δολοφονούνται κάθε χρόνο στο Πακιστάν από συγγενείς τους με το πρόσχημα ότι προσέβαλαν την τιμή της οικογένειας. Οι φόνοι αυτοί σπανίως ερευνούνταν καθώς ο νόμος επέτρεπε στην οικογένεια να «συγχωρέσει» τον δράστη, ο οποίος έμενε ατιμώρητος. Όμως στις αρχές του μήνα η πακιστανική κυβέρνηση υιοθέτησε έναν νέο νόμο που επιβάλλει αυστηρότερες ποινές για τη διάπραξη εγκλημάτων «τιμής» αλλά αφήνει και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γλιτώνουν οι δράστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης