Γιατί θα κοστίσει ακριβά η προεδρία της Χίλαρι στους πλούσιους

Γιατί θα κοστίσει ακριβά η προεδρία της Χίλαρι στους πλούσιους

Προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα των πλουσίων να χαμηλώνουν τους φόρους τους με έξυπνα «τρικ»

Γιατί θα κοστίσει ακριβά η προεδρία της Χίλαρι στους πλούσιους
Ενδεχόμενη νίκη των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι πιθανόν να προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο για τους πλούσιους Αμερικανούς και τους λογιστές τους...

Κι αυτό, γιατί, όπως σημειώνει το Bloomberg, η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς έχει προτείνει υψηλότερους φόρους για τους φορολογούμενους που βγάζουν πάνω από 250.000 δολάρια τον χρόνο, που θα συμπεριλαμβάνουν ένα «καπέλο» 4% σε εισοδήματα που θα υπερβαίνουν τα 5 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Προσπαθεί επίσης να περιορίσει τη δυνατότητα των πλουσίων να χαμηλώνουν τους φόρους τους με έξυπνα «τρικ».

Κλείσιμο
Τα παραπάνω έχουν αναγάγει σε θέμα συζήτησης τις εκλογές σε λογιστικές και συμβουλευτκές φίρμες που συνεργάζονται με τους εύπορους. Όπως αναφέρει και ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων του Ομίλου Johnson Financial, Brian Andrew, «οι εκλογές κυριαρχούν σε συζητήσεις που έχουμε με τους πελάτες μας σήμερα».

Το να αλλάξει το μορφολογικό καθεστώς είναι εύκολο στα λόγια, αλλά όχι στην πράξη. Ακόμα κι αν η Κλίντον κερδίσει τον Τραμπ, πιθανότατα θα πρέπει να διαπραγματευτεί για τους φόρους με τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται ακόμα από τους Ρεπουμπλικάνους. Ετσι, οι Δημοκρατικοί θα μπορούν να κάνουν αλλαγές κατά βούληση, μόνον αν η νίκη Κλίντον είναι τόσο ευρεία που να τους επιτρέψει να αναλάβουν τον έλεγχο και της Βουλής και της Γερουσίας.\Το πιο πιθανό σενάριο, πάντως, είναι μια διαιρεμένη κυβέρνηση, όπου η Βουλή θα μπλοκάρει την όποια ουσιαστική αύξηση των φόρων, αναφέρει ο Joe Heider, ιδρυτής της Cirrus Wealth Management στο Κλίβελαντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης