Γερμανία: Βόμβα του Β' Παγκοσμίου προκάλεσε την εκκένωση περιοχής στο Πασάου

Γερμανία: Βόμβα του Β' Παγκοσμίου προκάλεσε την εκκένωση περιοχής στο Πασάου

Μετακινήθηκαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι από τις οικίες τους - Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο

Γερμανία: Βόμβα του Β' Παγκοσμίου προκάλεσε την εκκένωση περιοχής στο Πασάου
Η ανακάλυψη μία άθικτης βόμβας, κατάλοιπο του Β' Παγκοσμίου πολέμου, προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στην πόλη Πασάου της Γερμανίας. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση μίας μεγάλης περιοχής, περίπου 3.000 κατοίκων, προκειμένου να επιληφθούν οι πυροτεχνουργοί και να απενεργοποιήσουν το μεγάλο βλήμα.

Όπως έγινε γνωστό, η βόμβα απενεργοποιήθηκε περίπου στις 18:00 τοπική ώρα. Τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν δρακόντεια. Όλα τα σπίτια που βρίσκονταν στην εμβέλεια του βλήματος εκκενώθηκαν, όπως και τα καταστήματα, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων. Άντρες της αστυνομίας καλούσαν με μεγάφωνο τους πολίτες και τους οδηγούς να απομακρυνθούν, δίχως να δίνουν περισσότερες εξηγήσεις, γεγονός που προκάλεσε έναν μίνι πανικό στην περιοχή. Λίγο πριν τις 8 τοπική ώρα, η κατάσταση θα επανερχόταν στην κανονική ροή της.
Κλείσιμο







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης