Διεθνής Αμνηστία: Οι συμμαχικές δυνάμεις δεν προστατεύουν τους αμάχους στη Συρία

Διεθνής Αμνηστία: Οι συμμαχικές δυνάμεις δεν προστατεύουν τους αμάχους στη Συρία

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι έως και 300 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε 11 επιθέσεις του συνασπισμού από τον Σεπτέμβριο του 2014

Διεθνής Αμνηστία: Οι συμμαχικές δυνάμεις δεν προστατεύουν τους αμάχους στη Συρία
Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει λάβει αρκετές προφυλάξεις ώστε να αποφύγει να υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων στη Συρία και έχει υποτιμήσει τις επιπτώσεις των επιχειρήσεών του στους πολίτες, ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«
Έχει έρθει η ώρα οι αμερικανικές αρχές να παραδεχθούν το πλήρες εύρος της βλάβης που έχουν προκαλέσει στους αμάχους τα πλήγματα του συνασπισμού στη Συρία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λιν Μααλούφ, αναπληρώτρια διευθύντρια ερευνών της Διεθνούς Αμνηστίας στο περιφερειακό γραφείο της Βηρυτού.

«Φοβόμαστε ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός υποτιμά σημαντικά το κακό που προκαλεί στους αμάχους κατά τις επιχειρήσεις του στη Συρία», πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι έως και 300 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε 11 επιθέσεις του συνασπισμού από τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι σε κάθε μία από τις υποθέσεις αυτές οι δυνάμεις του συνασπισμού απέτυχαν να λάβουν επαρκείς προφυλάξεις ώστε να περιοριστεί το κακό εις βάρος αμάχων και οι ζημιές σε πολιτικές δομές», υπογράμμισε η Μααλούφ.

Το Πεντάγωνο, που μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στις καταγγελίες αυτές, τονίζει ότι προσέχει πολύ ώστε να περιορίζονται οι επιπτώσεις των επιχειρήσεών του στους αμάχους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης