Ο χειμώνας έρχεται για τη Βρετανία: Μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνι για 4 μήνες!

Ο χειμώνας έρχεται για τη Βρετανία: Μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνι για 4 μήνες!

Μία αλλαγή στα ρεύματα του Βόρειου Πόλου μετατοπίζουν τον παγετό νοτιότερα - Μεγάλη κινητοποίηση των τοπικών συμβουλίων

Ο χειμώνας έρχεται για τη Βρετανία: Μετεωρολόγοι προβλέπουν χιόνι για 4 μήνες!
Ο χειμώνας έρχεται... και δεν πρόκειται για ατάκα της πασίγνωστης βρετανικής σειράς Game of Thrones, αλλά για μία πραγματικότητα, την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε λίγες εβδομάδες οι Βρετανοί. Σύμφωνα με προβλέψεις μετεωρολόγων, μέσα στον Νοέμβριο το Νησί θα δεχθεί το μεγαλύτερο πολικό κύμα που έχει καταγραφεί στην ιστορία του. Ορισμένοι κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις που μπορεί να κρατήσουν ακόμη και 4 μήνες, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση στις τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρεται, οι μετεωρολόγοι έχουν διακρίνει μία αλλαγή στα ρεύματα του Βόρειου Πόλου. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως έχει σημειωθεί μία μεταστροφή των θετικών μετρήσεων της αρκτικής ταλάντωσης, σε αρνητική.

Κλείσιμο


Τι πρόκειται να συμβεί; Τα πολικά ρεύματα ωθούνται νοτιότερα, γεγονός που με απλά λόγια, σημαίνει ότι ο... Βόρειος Πόλος, θα κατέβει για μεγάλο χρονικό διάστημα χαμηλότερα, προκαλώντας τον πιο κρύο χειμώνα των σύγχρονων χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το θερμόμετρο θα αρχίσει να «κατρακυλά» μέσα στον Νοέμβριο και το φαινόμενο θα ενταθεί κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Στη Βρετανία φοβούνται μία κρίση ανάλογη ή και χειρότερη με εκείνη του 2010-2011, όταν είχαν καταρρεύσει οι συγκοινωνίες και είχαν κλείσει τα περισσότερα αεροδρόμια.

Ο «μεγάλος χειμώνας» έχει ήδη κινητοποιήσει τα τοπικά συμβούλια, τα οποία, σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, ενισχύουν τις δυνάμεις τους και προμηθεύονται τα απαραίτητα υλικά, ώστε να κρατήσουν του6ς δρόμους ανοιχτούς και να βοηθήσουν τους πολίτες.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι το φαινόμενο έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται και πως τα πρώτα σημάδια στην αλλαγή του καιρού θα φανούν τα αμέσως επόμενα 24ωρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης