Τα Ηνωμένα Έθνη «περιμένουν» με 30.000 σκηνές τους πρόσφυγες της Μοσούλης

Τα Ηνωμένα Έθνη «περιμένουν» με 30.000 σκηνές τους πρόσφυγες της Μοσούλης

Πάνω από 150.000 άνθρωποι θα επιχειρήσουν την έξοδο από την πόλη του Ιράκ, στο πρώτο προσφυγικό «κύμα»

Τα Ηνωμένα Έθνη «περιμένουν» με 30.000 σκηνές τους πρόσφυγες της Μοσούλης
Περισσότερους από 150.000 ανθρώπους αναμένουν τα Ηνωμένα Έθνη στο πρώτο προσφυγικό κύμα που θα προκύψει σε μαζικό επίπεδο από τη Μοσούλη, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, θα φτάσουν στην ιρακινή πόλη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της οργάνωσης στην περιοχή, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 30.000 σκηνές για τις ανάγκες των προσφύγων.

Η πόλη, την οποία εξακολουθούν να κρατούν υπό την κατοχή τους οι τζιχαντιστές, πολιορκείται από δυνάμεις του τακτικού ιρακινού στρατού και τους Κούρδους Πεσμεργκά, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να ελευθερώνουν τα γύρω χωριά και περιοχές, ώστε να εγκλωβίσουν τους εχθρούς τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, πάνω από ένα εκατ. άνθρωποι θα επηρεαστούν από την επίθεση ανακατάληψης της πόλης, οι οποίοι θα σπεύσουν να την εγκαταλείψουν, για να σωθούν.

Αναφορές από την περιοχή έκαναν λόγο για απειλές των τζιχαντιστών προς τους κατοίκους. Σύμφωνα με αυτές, όσοι κάτοικοι θα επιχειρήσουν να φύγουν, θα εντοπίζονται και θα εκτελούνται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Έχουμε ήδη 7.500 ανθρώπους που έχουν μετακινηθεί, εκ των οποίων οι 1.000 έχουν μεταβεί στη Συρία», δήλωσε ο υπεύθυνος των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης