Οι Ελληνοαμερικανοί ψηφίζουν «δαγκωτό» Χίλαρι: Κλίντον 49,36% και Τραμπ 35,53%

Οι Ελληνοαμερικανοί ψηφίζουν «δαγκωτό» Χίλαρι: Κλίντον 49,36% και Τραμπ 35,53%

Ο CEO της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλανφέιν, παραδέχτηκε δημοσίως ότι την στηρίζει

Οι Ελληνοαμερικανοί ψηφίζουν «δαγκωτό» Χίλαρι: Κλίντον 49,36% και Τραμπ 35,53%
Εκτός από την Wall Street η Χίλαρι έχει την αμέριστη υποστήριξη της Goldman Sachs αλλά και των Ελληνοαμερικανών.

Κι όλα αυτά την ώρα που κάνει... περίπατο στις δημοσκοπήσεις, χαρακτηρίζοντας  «πληγωμένο χαμένο» τον πολιτικό της αντίπαλο εξαιτίας της άρνησής του να δεσμευτεί για την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με την Κλίντον, τα σχόλια του Τραμπ συμβαδίζουν με ότι συνήθως λένε οι δικτάτορες σε μη δημοκρατικές χώρες για τους αντιπάλους τους. 

Οι Ελληνοαμερικανοί ψηφίζουν Χίλαρι 


Οι Ελληνοαμερικανοί ψηφίζουν δαγκωτό Χίλαρι, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα Greek News.
Κλείσιμο
  
H έρευνα ολοκληρώθηκε αμέσως μετά τη δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων (12 Οκτωβρίου) με συμμετοχή 940 ατόμων από 48 διαφορετικές πολιτείες.

Στο ερώτημα, «αν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα ποιον θα ψηφίζατε», τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα: Χίλαρι Κλίντον 49,36% και Ντόναλντ Τραμπ 35,53%.  

Η Goldman Sachs  στο πλευρό της Χίλαρι 

 Κι ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα δηλώνει πως πλέον ούτε την ενδιαφέρει, ούτε πρόκειται να απαντήσει, σε όσα πει και κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην παράλληλη μάχη για την μερική ανανέωση του Κογκρέσου, ο CEO της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλανφέιν, παραδέχτηκε δημοσίως ότι την στηρίζει. 

Αν και σε συνέντευξή του στο Bloomberg είχε επισημάνει ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει, εντούτοις  άνοιξε τα χαρτιά του στο δημοσιογράφο του CNN, Φαρίντ Ζακάρια λέγοντας χαρακτηριστικά «Ναι, στηρίζουμε Χίλαρι».  

     
Την ίδια ώρα, ανώτατη σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ ομολόγησε ότι ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία υστερεί κατά πολύ σε ποσοστά από την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, ενώ η υποψήφια των Δημοκρατικών συνεχίζει να προωθεί σε ομιλίες της σε βασικές πολιτείες-κλειδιά τη στρατηγική της πρόωρης ψήφου.

Η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κελιέν Κόνγουεϊ είπε ότι η Κλίντον έχει «τρομερά πλεονεκτήματα», τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγάλη χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα, που της επιτρέπει να ξοδέψει εκατομμύρια για τηλεοπτικές διαφημίσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

«Έχουμε μείνει πίσω», είπε η Κόνγουεϊ στην εκπομπή του καναλιού NBC «Meet the Press». 

Η Χίλαρι απαξιώνει τον Τραμπ  

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές κι έχοντας με το μέρος της όλες τις δημοσκοπήσεις, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αρνείται πλέον να συνομιλήσει με τον πολιτικό της αντίπαλο.  

Ούτε που σκέφτομαι να του απαντήσω πλέον, λέει η Χίλαρι την ώρα που εμφανίζεται να προηγείται με δώδεκα μονάδες έναντι του Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του δικτύου ABC και της εφημερίδας Washington Post.

Ήμουν σε ντιμπέιτ μαζί του για τεσσεράμισι ώρες. Ούτε που σκέφτομαι να του απαντήσω πλέον, προσθέτει επισημαίνοντας ότι πλέον δίνει έμφαση στην εκλογή Δημοκρατών στο Κογκρέσο και όχι στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της για την προεδρία. Η Χίλαρι Κλίντον προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, πληγωμένο χαμένο εξαιτίας της άρνησής του στην τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση τους, να δεσμευτεί για την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κλίντον, τα σχόλια του Τραμπ συμβαδίζουν με ότι συνήθως λένε οι δικτάτορες σε μη δημοκρατικές χώρες για τους αντιπάλους τους. «Το να λες ότι δε θα σεβαστείς το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτελεί άμεση απειλή κατά της δημοκρατίας μας», δήλωσε η Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο University of North Carolina στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας είναι μία πραγματικότητα που καθιστά την Αμερική, Αμερική, τόνισε χαρακτηριστικά η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Κοιτάξτε, μερικοί άνθρωποι πληγώνονται όταν χάνουν, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας, πρόσθεσε η ίδια.

Καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων στις δημοσκοπήσεις διευρύνεται, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι εκλογές είναι “στημένες” σε βάρος της υποψηφιότητάς του. Από την άλλη μεριά, δεν έχει στηρίξει με αποδείξεις τους ισχυρισμούς του, ενώ πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το αποκεντρωμένο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, με τον ουσιαστικό ρόλο των πολιτειών, είναι δημοκρατικό και εκτός παρεμβάσεων.

Κι ενώ η Χίλαρι βαδίζει ολοταχώς - με βάση τις δημοσκοπήσεις- προς τον Λευκό Οίκο, οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της δεν λένε να κοπάσουν. Σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδες αμερικανικών ΜΜΕ ο φακός αφήνει να εννοηθεί ότι,  αφού δεν μπορεί να εστιάσει και γουρλώνει πολλές φορές τα μάτια της, έχει κάποιο πρόβλημα με την όρασή της.  

Διψήφιο το προβάδισμα της Χίλαρι 
   
Δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της με διαφορά 12 μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post.

Στην πρόθεση ψήφου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 38% του 70χρονου υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. 

Για την Κλίντον, αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας σε δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post. Αντίστοιχα, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο RealClearPolitics, ανάλυση όλων των δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου δίνει προβάδισμα περίπου έξι μονάδων στην Κλίντον (47,7% έναντι 41,9%).

Η τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post δείχνει επίσης ότι επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) αποδοκιμάζουν τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Τραμπ στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. 

Το Σάββατο τις κατηγόρησε όλες ότι ψεύδονται και απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Συνολικά 11 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει δημοσίως μέχρι σήμερα.Το γεγονός ότι η Χίλαρι έχει με το με΄ρος της το ωραίο φύλο αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.   Στις γυναίκες η Κλίντον προηγείται ξεκάθαρα του Τραμπ: το 55% την στηρίζει, έναντι 35% για τον Τραμπ. Για πρώτη φορά επίσης η Κλίντον προηγείται και μεταξύ των ανδρών ψηφοφόρων, με ποσοστό 44% έναντι 41%.

Το 60% καταδίκασε επίσης τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές είναι στημένες και το 65% τον επέκριναν επειδή δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το αποτέλεσμα αν χάσει.

Τα ποσοστά των δύο άλλων υποψηφίων, του φιλελεύθερου Γκάρι Τζονσον και της οικολόγου Τζιλ Στάιν παραμένουν στο 5% και το 2% αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.391 ενηλίκων, εκ των οποίων οι 874 είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσουν στις εκλογές. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 3,5 μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης