Βίντεο: Συγκλονίζει 10χρονη που διασώθηκε στη Μοσούλη - «Νόμιζα δεν θα ερχόσασταν ποτέ»

Βίντεο: Συγκλονίζει 10χρονη που διασώθηκε στη Μοσούλη - «Νόμιζα δεν θα ερχόσασταν ποτέ»

Το κοριτσάκι δεν σταματούσε να ευχαριστεί τους σωτήρες της, με δάκρυα στα μάτια - Εκείνη και η μαμά της είχαν να φάνε και να πιουν νερό τρεις μέρες

Βίντεο: Συγκλονίζει 10χρονη που διασώθηκε στη Μοσούλη - «Νόμιζα δεν θα ερχόσασταν ποτέ»
Τη συγκινητική στιγμή της διάσωσης ενός 10χρονου κοριτσιού που επί τρεις μέρες έζησε έναν εφιάλτη, αγωνιζόμενη να επιβιώσει με τη μητέρα της χωρίς φαγητό και νερό καθώς μαινόταν η μάχη στη Μοσούλη, κατέγραψε ένα τηλεοπτικό συνεργείο που συνόδευε τους Ιρακινούς στρατιώτες οι οποίοι απελευθέρωσαν το χωριό της.

Η μικρούλα Αΐσα, εξασθενημένη από τις κακουχίες αλλά απίστευτα ευγνώμων, έπεσε στην αγκαλιά των σωτήρων της και τους ευχαρίστησε που έσωσαν εκείνη και τη μαμά τη από τον βέβαιο θάνατο. Το χωριό της, το οποίο απέχει μόλις λίγα χλμ μακριά από τη Μοσούλη, βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από το 2014, ωστόσο την περασμένη Πέμπτη έφτασε σε αυτό ο Ιρακινός στρατός, στο πλαίσιο απελευθέρωσης της ευρύτερης περιοχής από τον ζυγό του ISIS.

Όπως είπε το κοριτσάκι στην κάμερα του τηλεοπτικού συνεργείου, πριν πέσει στην αγκαλιά ενός από τους σωτήρες της, για τρεις μέρες, δεν είχε να φάει ούτε να πιεί νερό. Με τα μάτια της γεμάτια δάκρυα η μικρούλα δεν σταματούσε να ευχαριστεί τους στρατιώτες: «Είμαι τόσο ευγνώμων. Πίστευα πως δεν θα ερχόσασταν ποτέ για εμάς. Δεν είχαμε νερό και φαγητό για τρεις μέρες. Ήμασταν μόνο εγώ και η μαμά μου, τον μπαμπά μου τον σκότωσαν οι τρομοκράτες. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, θέλω να φιλήσω τα πόδια σας»
, είπε η 10χρονη. 

Το κοριτσάκι αποκάλυψε ότι οι τζιχαντιστές απήγαγαν πολλά παιδιά από το χωριό της. «Δεν ξέρουμε τι απέγιναν. Κάποια από αυτά πέθαναν», είπε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Στο τέλος του συγκινητικού βίντεο, ένας από τους στρατιώτες έσκυψε και φίλησε το κεφάλι του κοριτσιού και στη συνέχεια την πήρε στην αγκαλιά του για να τη μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης