Μόσχα: «Έγκλημα πολέμου» το αεροπορικό πλήγμα του διεθνούς συνασπισμού κοντά στο Κιρκούκ

Μόσχα: «Έγκλημα πολέμου» το αεροπορικό πλήγμα του διεθνούς συνασπισμού κοντά στο Κιρκούκ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια νεκρώσιμη πομπή θεωρήθηκαν λανθασμένα τρομοκράτες - Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά

Μόσχα: «Έγκλημα πολέμου» το αεροπορικό πλήγμα του διεθνούς συνασπισμού κοντά στο Κιρκούκ
Ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε σήμερα τον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ για "εγκλήματα πολέμου" στο Ιράκ, μετά τον θάνατο πολλών αμάχων σε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κιρκούκ.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, κατήγγειλε την επιδρομή που σημειώθηκε την Παρασκευή στην πόλη Ντακούκ, κοντά στο Κιρκούκ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να σκοτωθούν «δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», όπως ανέφερε.

«Έχουμε παρατηρήσει κατ' επανάληψη ότι τέτοιου είδους φονικά πλήγματα (...) που φέρουν όλες τις ενδείξεις εγκλημάτων πολέμου, έχουν γίνει πρακτικά καθημερινή ρουτίνα για την αεροπορία του διεθνούς συνασπιμού», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε μια νεκρώσιμη πομπή θεωρήθηκαν λανθασμένα τρομοκράτες. Περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 45 τραυματίστηκαν. Ο Κονασένκοφ υποστήριξε ότι το αεροπορικό πλήγμα καταγράφηκε από ρωσικά αναγνωριστικά μέσα, σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το τελευταίο 24ωρο ο διεθνής συνασπισμός έχει πραγματοποιήσει 19 αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης